Gå til innhald

Bøker, kostyme, skriving og sommarregn

mai 9, 2011

I føremiddag sat me og kobla teikningar og små tekstar til ei bok om sinne og glede som skriveelevane mine har laga i lag med to av klassane på kunstfag. Det ligg ganske mykje arbeid i det å ferdigstilla ei slik bok, men eg ser at det skal bli kjempefint. Etter at malen til boka var sånn nokonlunde på plass, så hadde eg ein stor jobb med å finna kostyme til dei to forestillingane med teatergruppene våre: «Den store fargeslukaren» og «Frå oldemor si bokhylle.» Arbeidsdagen vart avslutta på Fretex der eg leitte etter knickarsar, bukseselar og skjorter som ser gamle ut. Eg fekk tak i nokre stripete skjorter med kvit krage. Dersom eg klipper av kragen over snippen, kjem det til å sjå ut som skjorter frå 1800- talet. I morgon skal me øva i mange timar, og med begge gruppene, og eg har tilløp til panikk fordi me bør vera i mål nå, og det kjennest ganske langt fram dit.

I dag hadde eg ein gjeng damer her. Me har starta ei slags kreativ gruppe og deler med kvarandre av det me kan. Sist var me hos Hilde og malte, i dag var me her og skreiv. Det var veldig kjekt.

Ein tur i mildt sommarregn vart avslutninga på dagen. Eg har verkeleg fått dreisen på det å gå. Akkurat nå går eg fleire timar kvar dag. Det tek tid og må prioriterast, men eg har bestemt meg for å gjennomføra det i nokre månadar som eit slags eksperiment. Det er i alle fall veldig deilig å vera ute på den måten, eg får verkeleg observert at sommaren inntek naturen både ved vatnet, i skogen og på stranda. Eg prøver å kjenna att fuglane eg ser, og har faktisk vurdert å kjøpa meg ein cd med fuglelyder for å kunna skilja dei ulike songarane i skogen frå einannan. Akkurat det er eg dårleg på. Eg trur eg kjenner att vipe, gauk, kråker, måker, lerker, ender og duer. Alt anna er eg usikker på.

Heidi

2 kommentarar
  1. Tintomara permalink

    Om du har iPhone så finns det en fantastisk app till den, som spelar upp allla olika fågelläten medan den också visar bild på fågeln i fråga! Det är så fint ljud att de vilda fåglarna svarar när du använder appen i naturen! 😉

  2. heidi permalink

    Stilig. Har ikkje iphone sjølv, men det fins fleire i huset 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: