Gå til innhald

Sånn i full fart 😊🇧🇻

mai 15, 2023

Sidan kvelden alt er her, og eg framleis har litt å gjera, skal eg utfordra meg sjølv til å skriva kort i kveld…

Ettermiddagen er brukt til å prøva å gjera klar til den store hendinga i morgon: Vesle Tage sitt første besøk hos mormor og morfar. Stellebordet er på plass, babynestet ligg i sofaen, og ammeputa er henta opp frå kjellaren. Loftstova er rydda og vaska for første gongen på veldig lenge, og eg er til og med på gli til å gje nokre av leikene som ligg der til gjenbruksbutikken. Eg har problem med å kasta ting, og eg kan jo ikkje gi bort yndlingsbamsen til eldsteguten eller dokkene frå min eigen eller jentene mine sin barndom…

Men det er nok ein del andre ting der oppe som kan gjest vekk… Eg har likt tanken på at eg og ungane kan laga ein velutstyrt dyrepark og ei fin gardsbesetning av alle kosedyra, men eg innser at det er så mykje leiker der at det blir mest kaos….

Ein del av dei ubrukte skattane frå loftet, fingerdokkene på biletet over, har eg lagt i premie-øskja mi. Den hentar eg fram ein sjeldan gong, og i morgon skal nokre av dei som gjorde ein ekstra god jobb på lesebingoen frå sist veke få velgja seg noko frå den.

Så har eg bakt to kaker og lytta til Drivkraft på P2 der Ingebrigt Steen Jensen har snakka om å ha ei positiv tilnærming til det å ha fått ein demens-diagnose. Det er ei interessant problemstilling. Han meinte mellom anna at han var blitt flinkare til å setja pris på dagane sine og at han hadde fått ein nærare relasjon til barna sine og vennene sine. Det er jo litt trist viss det må så sterke verkemiddel til for å innsjå kva som er viktig i livet.

Nå skal eg rydda litt på arbeidsomet før eg landar dagen heilt. Denne gongen og må eg innsjå at eg ikkje heilt presterer den velordna og ryddige heimen eg hadde tenkt å tilby gjestene mine. Eg må innrømma at ei gruppe menneske eg misunner litt er desse mellom oss som alltid har det reint og ryddig rundt seg. Eg ville så gjerne, men eg har aldri fått det til… Nå deler eg hus med ein pensjonist som har planta sommarblomar, vaska vindu og golv, sett rundstykkedeig og mykje meir for å få oss sånn nokonlunde i mål… Ære vere han…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: