Gå til innhald

Luke 22-2013

desember 22, 2013

engel på juletreI dag får denne engelen frå juletreet sveva fram frå luke 22. Nå er det meste ordna som ordnast skal, resten klarar eg nok i morgon. Eg og Sunniva har planlagd ein føremiddagstur til Stavanger. Det håpar eg me klarer å gjennomføra. Det høyrest koseleg ut å vandra i byen på lille julafta og kanskje kjøpa dei siste julegavane.

image

I dag fekk me ein koseleg stikk-innom-gjest medan me åt ein sein frokost, Gunnar dukka opp med julekort og ein fin juleglede, og fekk seg ein kopp kaffe saman med oss.

imageI år hadde eg lyst til å baka gode julekaker sidan det ikkje vart nokon bakst i fjor. Desse peparkakene skulle eg laga frå botnen av etter gammal oppskrift med pepar og all slags kryddar. Deigen var veldig vanskeleg å jobba med, og kakene vart harde, men dei smakte godt. Då dei vart pynta med melis og nonstop, kom dei seg fleire hakk…

image

Eg vil påstå at eg har gått på med krum hals og sterk vilje, men det einaste som var ubetinga vellukka var krumkakene. Eg bakte nye peparkaker med ny oppskrift, denne gongen ei gammal svensk oppskrift med mykje sirup, desse vart mjuke, ein slags mellomting mellom kvite kakemenn og peparkaker, og smakte nesten som nordlandslefser. Kakemennene vart harde og ujamnt steikte, men kom seg med litt maling. Fruktkaka som har stått i kjøleskapet i over to veker for å mognast, vart mykje tørrare enn eg hadde rekna med, og så den eg hadde tenkt å bruka til julegave… Nå blir det nok heimebruk i staden, og sidan eg bakte tre av dei, får eg ynskja velkomen til kaffi og fruktkake på kjøkkenet.

Sunniva hadde lyst til å invitera mormor og morfar til kaffi og kaker og film og lysbilete frå Bolivia. Det vart koseleg. Etterpå rakk eg akkurat ein fin julekonsert i misjonskyrkja før me var på ope hus hos Ståle og Siv Torild. Dei har ein kjempekoseleg tradisjon med å invitera masse venner på besøk ein av dei siste kveldane før jul. Alle tek med seg eit eller anna til eit felles kveldsmåltid. Sjølv baud dei på store gryter med heimelaga gløgg med appelsin, eple, sitron, solbærsaft, pepar, nellig og laurbærblad i basisen. Dessutan fekk me heimebakte kjeks med ost til og heimekokt fikenmarmelande, chilimarmelade og eplesyltetøy med chili. Alt smakte kjempegodt, og eg vil gjerne ha oppskrifter. Då me gjekk heim gløymde eg ein rosaprikkete ikeaparaply. Han var kjøpt så billig at han trygt kan få nytt liv som «vandreparaply» dersom eg ikkje kjem meg bort og får henta han. Sunniva har hatt venner på besøk og servert gløgg og julekaker. Ho er framleis på latimamerikansk døgnrytme. Det verste er at eg er i ferd med å havna i den rytmen eg og…

Pust roleg ut og inn, og ha ein fin veslejulaftan i morgon.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: