Gå til innhald

Dagane før dagen

mai 13, 2014

14175800171_1a041f50a1_b(1)

På same måten som vekene før jul er veldig spesielle for oss i skulen, så er vekene før syttande mai og noko heilt for seg sjølv. Det er ganske rørande å sjå seks-sjuåringane stå høgtideleg på golvet og syngja «Ja, vi elsker dette landet» av full hals og med stor innleving. At me vaksne har ein tendens til å begynna litt for lågt for ungane og likevel streva med å koma opp i høgda når me kjem til «elsker, elsker det og tenker…», får heller stå sin prøve. Me får heller trøysta oss med at barna sine morgonstemmer tek høgdane med langt større akrobatikk. Eit kvart klasserom må pyntast når det nærmar seg den syttande, og i tradisjonell stil så blir det ofte blomar og norske flagg i vindauga.

Ein annan klassikar når det gjeld laging av syttande mai- fane i første klasse, er at alle får i oppdrag å teikna seg sjølv som går i tog.

14176444742_92af7ce7a0_b

Og til slutt set me saman alle teikningane til eit skikkeleg hav av glade ungar, som me skal bera med oss i syttande mai -toget.

14179097484_03c7b4e0e6_b

Ein annan ting som har vore litt spennande dei siste dagane, har vore at Ingrid si biletbok nå er så godt som ferdig, og eg har fått vera med på å prøva ho ut for elevane på sjuande trinnet og på første trinnet for å prøva ut responsen i ulike aldersgrupper. Eg har kost meg med å få lov til det, og eg har fått fryktelig lyst til å laga biletbok sjølv og.

Samansett tekst i form av tekst og bilete er ei godteken og elska kommunikasjonsform når det gjeld biletbøker for yngre barn og teikneseriar og teiknefilmar for menneske i alle aldersgrupper. Ein relevant problemstilling for oppgåva Ingrid skal skriva er biletbøker for eldre barn framleis er ein litt ukjend sjanger. Det blir laga spennande biletbøker for målgruppa frå ti år og oppover, men i bokhandlar og på bibliotek blir desse plasserte i bok-kassar saman med biletbøkene for små barn. Dermed når dei ikkje ut til målgruppa. Det dessverre ofte slik at både foreldere og lærarar ser på biletbøker som noko som er laga for små barn som skal erobra lesekunsten eller sitja på fanget og bli lesne for. Seinere tenkjer ofte vaksne at det er for lite utfordrande for barn å lesa biletbøker, dei treng bøker med kompakte tekstsider. Dette er veldig synd, for samspelet mellom tekst og bilete opnar for mykje spennande. Det veit alle som er glad i teikneserier, eller rett og slett glade i biletbøker.EPSON MFP image

Til slutt: La meg presentera Elna Selberg frå Ingrid si bok om «Pengetelleren Sverre». Ho er ein gifteklar sel med eit litt tomt blikk og ein litt for trong kjole. Dessverre blir ikkje Sverre spesielt interessert. I tillegg har ho av forståelege grunnar eit heller slapt hand-trykk…

 

EPSON MFP image
Bøker er kjekke ting. I dag vil eg ta med meg ei av dei og leggja meg tidleg. Det er heller travle tider, men i kveld har eg fri.

 

Heidi

 

 

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: