Gå til innhald

Meir frå sundagen i Valencia

februar 11, 2018

2D559254-63FB-48C8-8AB2-12473AF95640Eg har litt problem med å få bloggen til å fungera, men sidan skrivelysta er stor, så klarer eg ikkje å la vera å prøva å få til eit innlegg til frå i dag. Bak dette vesle relieffet og holet i ein mur, reknar eg med at det bur ein fornem katt.

0DD60218-E6B9-42B6-B668-79BD0FA4CFBE

Slik lukeparkerer spanjolane, eg trur det er like bra at eg ikkje skal vera sjåfør eller parkør her nede…

 

Me har vore på ein koseleg restaurant Sunniva visste om der det vart servert vaffel med trøffel, speilegg og serranoskinke og vegansk sjokoladekake utan søtning. Jusen i glaset er laga av eple, gulrot og ingefær. Restauranten var i ein bakgard der det vaks bananar.

22EA3ECB-556C-4472-AC88-445D2710996F

F0D922DA-1ADA-4CF5-862B-0E58B2A60AFB

Og i gatene er det appelsintre med knalloransje appelsiner.

4B37A853-24BC-4A62-B4FA-89C47C76D762

Eg trudde ikkje tyrefekting var lov lenger i Spania, men det ser ut som om aktiviteten lever i beste velgåande her i Valencia.

I byen er det ein stor park rundt eit delvis uttørka elveleie. Her er det sykkelstiar, gangveier, leikeparkar og kafear. Etter å ha vore på sundagsmarknad på føremiddagen, var me på tur i parken etter lunsj. Her fekk me ein forsmak på vår og nesten sommar. Eg trur temperaturen nærma seg 18 grader, og me sat ute i sola og drakk kaffi og åt is. Varmande sol på ryggen gjer underverk på frosne nordmenn.

Verre er det faktisk å halda temperaturen oppe her inne i leilegheita. Me gjekk heim for å kvila litt og måtte etterkvart finna fram dyna for å prøva å halda varmen. Nå har me funne ein ekstra varmeovn som me har satt oss heilt inntil, så det begynner å hjelpa. Om ein halv times tid skal me ut og eta middag med Sunniva. Me ser på spansk TV at dei melder skikkeleg regnver på måndag og tysdag. Det har viss vore skikkeleg tørke her, så dersom vêret slår til så får me prøva å gleda oss i lag med dei innfødte… Me seier ikkje nei takk til meir sommarver heller om sjansen skulle by seg…

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: