Gå til innhald

Å halda fast ein junidag.

juni 23, 2004

Eg vaknar og står opp. Eg kokar egg til frokost, det er eit stort egg så det blir litt meir blaukokt enn eg hadde tenkt. Eg et det med salt og knekkebrød med smør og drikk svart kaffi.

Så tek eg ein lang varm dusj, og presser shampoflaska maksimalt for å få ut nok til hårvasken. Eg finn klede eg garantert ikkje skal bruka i Afrika, og tek ei rask rydding på kjøkkenet før eg går bort til Inger.

Ho snakkar i telefonen når eg kjem. Eg går inn på arbeidsromet hennar som luktar så godt av tre, og beundrar dei to vevane som står rende der inne. Etterpå går me opp og pratar medan ho syr kornaks på ein grøn stola. Gyllen silke mot grøn ull og mange trådar. Ein av dei yngste store gutane hennar kjem inn og pratar med oss. Me et rundstykke med eplesyltetøy og cottage- cheese. Eg får ein varm klem når eg går.

Eg går heim hentar dei minste ungane mine. Me kjører i høljeregn ned til den vesle byen vår. Eg går på apoteket og handlar for to tusen kroner. Malariamedesin, desinfiserande middel, solkrem, plaster, medisisinsk kol og mykje anna. Imodium har eg ikkje, eg må tilbake. I banken tek det lang tid, dei må telja pengane om igjen, og ein av datamaskinane virkar ikkje heilt. Men alle er så vennlege og vil snakka om turen eg skal ut på. Ungane ventar utålmodige i bilen. Når eg kjem tilbake har ein av dei gått for å leita etter meg.

Tenåringsguten sit med kameratar og spelar playstation. Han har lyst til å vera med til mormor og morfar for å eta middag. Kameratane får beskjed om å låsa seg ut når dei vil heim.

Mor og far har laga middag til oss. På bordet kjem det kjøttkaker i brun saus og erterstuing. Det er ein smak av barndom med tyttebærsyltetøy, pepar og sennep. Etterpå dei første jordbæra med sukker og fløyte. Bæra er belgiske, men smakar nesten heilt den gode søte solsmaken som det er på norske jordbær.

Alle er så snille. Broren min lånar meg mobilen sin fordi min har feil type abbonement. Syster mi gjer meg ei lita kvit homeopatperle som oppløyst i eit halvt glas vatn skal kurera flyskrekk for alltid, og far kjem med ei mageveske i lær. Frå farmor har han gave til meg. Eg får gulluret ho i si tid fekk av farfar. Ho ville eg skulle ha det sidan eg er oppkalt etter henne og eldste jenta. Det er truleg den dyraste og finaste personlege eignedelen farmor nokon gong har ått. Eg kjenner det litt vemodig at ho har begynt å dela ut tinga sine. Ho er åttisju år og veldig sprek, men hadde lyst til å dela ut litt medan ho ennå kunne ha glede av det.

Då me kjører heim, slår det meg kor vakkert det er her, og kor grønt og lyst det er i Norge i juni. Eg ser alle lamma og sauene som beiter langs vegen, og tenkjer at for ganske mange menneske ville dette landskapet vore
eksotisk.

Vel heime er det å gjera klar til gjestene i full fart. Leif har invitert Jan Ivar og Synneva til jordbær og sjampanje-
kveld. Me skal ha med oss Ingrid og spela kokelimonke, eit spel ho fekk av dei til konfirmasjonen.

Eg reinskar jordbær i store mengder og finn fram det kongeblå Höganäs serviset mitt. Eg set fram jordbær, ostestenger, ostebirks, brie, druer, kiwi, lys og mørk sjokolade, chilinøter og nysteikte vafler. Halvard og Sunniva sit ved bordet dei og. Dei er glade sommarungar i skitne klede etter ein dag på trampolinar og nærkontakt med jordbær. Snart skal eg vera utan dei høgt elska ungane mine i meir enn tre veker. Eg tenkjer at eg må hugsa å ta med meg eit bilete av dei. Så spelar me kokelimonke til seine kvelden, og det er godt å vera saman.

Og i dag er ein ny dag. Nå er det siste oversikt over pakkinga, og i kveld er det St.Hans aften.

Heidi

From → Uncategorized

3 kommentarar
 1. Tintomara permalink

  Ja, nog är junidagarna underbara! Mina rinner iväg så fort, jag vet inte var de tar vägen, men var dag lämnar mig lite mer avslappad och nöjd, tror jag… jag njuter också av naturen just nu, långa sköna hundpromenader bland träd och gräs och blommor.
  Vad beträffar flygningen, så vet du ju att inte en sparv faller till jorden… (Matt 10:29)

 2. Heidi permalink

  Takk for oppmuntring Tintomara. Godt å tenkja på. Elles så er eg jo i fylgje teorien helbreda for flyskrekk. Flyr til London halv tolv lørdag føremiddag og frå Heathrow til Daar Es Salam ca klokka 7 om kvelden. Alle varme tankar vert tekne i mot med takk! Reiser til Oslo med tog i morgon. Ha en skön sommar!
  Sommarkramar.

 3. Camilla permalink

  Skjønte jo etter at jeg skrev i sted at jeg var alt for seint ute med å ønske deg god tur til Afrika. Så nå får jeg vel heller ønske deg velkommen hjem igjen:o) Håper du har hatt en fin tur, spennende å høre om den lille hvite pillen hjalp.

  Klem fra Camilla

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: