Gå til innhald

Det var ein gong ein vinterferie…

mars 5, 2006

…og dagane trær eg på ei snor.

Fredag:
Kjørde kjærasten min og dei minste barna til flypassen.
Litteraturgruppe hos Heidi med parmaskinke og parmesanost. Det levande livet gjorde at litteraturen kom litt til kort.

Lørdag:
Møtte allerkjæraste syster nede i sentrum. Ho fant ein kaninpels som ropte på henne. Me kjøpte pastasalat med oss heim. Ein lang kveld rundt kjøkenbordet med stearinlys og dei store jentene våre. Ingrid fekk chackrabehandling i stova.

Sundag:
Lang frokost hos Borghild, Gerd og Tonje: Borghild har fylt året og er heime på ferie. Snodig at dei ein “nettopp” haldt i armane sine som nyfødd, eittåring og fireåring fyller tjue.
Spinningwheel is spinning….

Heimebakte fastelavnsbollar på kjøkkenet med Ingrid og Oddvar. Eg og Ingrid måtte slokka brann. Brannvarslaren gjekk, og frå røyret mellom veggen og omnen i kjellaren slo det høge flammar. Panikken var nær ved å ta oss, men me klarte å slokka med vann og våte handdukar. Fin kveld i kyrkja etterpå med Bach og meditasjon.

Måndag:
Tur på den verste hålka eg nokongong har kjørt bil på. Flyplassen var stengd då me skulle henta dei andre. Flyet
deira måtte returnera til Oslo. Far måtte henta oss, for eg torde ikkje kjøra bilen heim…

Tysdag:
Jobba med planlegging av ungdomsstykket vårt heime hos Jan Ivar. Serverte vesle Hedvig lunsj frå tåteflaske.
Fekk oppskrift på supergodt foccacia-brød med oliven og soltørka tomat. Laga skikkeleg slow-food til syklubben: nam-nam-chilisuppe som var så sterk at hendene mine lukta kvitløk, løk og chili i to døgn.

Onsdag:
Fekk skrive ferdig musikalen og fleire dragehistoriar. Slo hol på kneet på veg til spansk-kurset. Var på fin restaurant med kjærasten min og framleis hol på kneet…
Åt hjortefilet med gresskar. Kino etterpå og CD plate med kjærleiksdikt i bilen…

Torsdag:
Besøk av Janne for første gong på fjorten år. Tulipanar og nysteikte rundstykke. Fekk skrive endå meir. Nå begynnar det å hjelpa.

Fredag:
Sterilisering av kattane som var hjarteskjerande slakke etterpå. Me klappa dei og prøvde å forhindra at dei datt ned frå sofaar og stolar. Skriva, skriva, skriva ved sida av kattesjukepleie.Lang telefonsamtale med eldsteguten som kom tilbake til folkehøgskulen frå Australiaturen
Singstar med Halvard. Alle dei andre i huset er relativt flinke til å synga, bare ikkje eg. Fann ein liten nisje å hevda meg på: Rap: It`s tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme, to rock a rhyme… Slo Halvard ned i støvlane tre gonger Yeah.

Lørdag:
Jobbeøkt med Jan Ivar vart avslutta med at eg fekk trilla Hedvig i barnevogna gjennom nydeleg vinterver. Kaffe mocca på kaffebaren. Kjærasten heim frå snow-board tur med brukken arm… Kvelden brukt på legevakt og sjukehus. Han får reisa heim med ugipsa arm med brudd oppunder albuen. Han kjører bilen, eg girar… Har fått panikk for kjøring på glate vegar.

Sundag:
Sjukepleiar og vertinne for den skada kjærasten min. Seks personar har vore på sjukebesøk, og kaffien var varm frå klokka ti til klokka fem. Har jobba heile kvelden
med finpuss på musikalen med hjelp frå Torhild som song melodiane i telefonrøyret medan eg finpussa rytme 🙂
Telefon frå Camilla, som eg har tenkt på å ringa til kvar dag i tre månadar 😉 Så har eg laga ferdig prosjektskisse for eit skriveprosjekt for barn, med dealine til i morgon, og førebudd første skuledag etter ferien. Utruleg så godt ein jobbar under press. Sneik meg til ein tur innom Andedrakt og klarte ikkje å la vera å skriva litt… Og eg som skulle leggja meg så tidleg…

Fin perlesnor, ikkje sant? Med minst fire ganske dramatiske innslag, litt romantikk, ein del snø og solskin og større porsjonar venskap. Skulle gjerne hatt lenger ferie, men Kvardagar here I come. Til rors Columbus!

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: