Gå til innhald

Du skal ikkje sova bort sumarnatta…

juni 11, 2006

…ho er for ljos til det. Då skal vi vandra i saman ute under dei lauvtunge tre… Slik står det i ei vakker norsk sommarvise, og eg lever slik at ein skulle tru det var ei av mine viktigaste doktriner… Seint i seng og tidleg opp. I dag hadde eg tenkt å sova halve dagen, men var lysvaken klokka halv åtte. Går jag ej här rusig av lite svevn?… for å hala fram i den lyriske sjangaren…

På fredag spelte eg teater heile dagen med den yngste dramagruppa mi, og det gjekk så fint så fint. Så reiste me rett frå jobb på personaltur til ein avsidesliggande dal ved eit vatn der me hadde leigd ei stor hytte. Me har øvd på personalrevyen, sunge, dansa, skrive og ledd og som ekstra bonus blitt solbrende på nasane og på armane. Eg rakk å observera at natta aldri vart mørk. Fullmånen lyste og allereie klokka to lysna det av dag. Og juninettene er truleg noko av det vakraste Gud har skapt… – Det må dei vel vera.

Då me skulle heim, hadde bussen store problem med å koma fram for vegen var rett og slett for smal og for svingete til ein stor og lang buss… Det førde til at me vart ein time forsinka heim, og eg vart tjue minutt forsinka til femti årsdagen eg skulle til sjølv med verdensrekord i skifte til finklær og legging av festsminke. Men å koma forseint i store selskap er ein bagatell i den store samanhangen… Det var så fint å vera der, og jubilantane fekk talar songar, små skodespel og gode ord til langt på natt.

Nå er det to veker att av skuleåret, og eg trekkjer pusten djupt for å vera opplagd til den siste hektiske innspurten.
Og i dag er det full sommar med sol, varme og grill på verandaen. Summertime…

Heidi

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Villanda permalink

    Ser ut som du klarer å nyte augneblinkande, sjølv om du har det temmeleg hektisk 🙂

  2. Skylla permalink

    Oj, har ni TVÅ veckor kvar?! (eller i alla fall hade när du skrev)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: