Gå til innhald

Seks eller kanskje sju levande glimt

november 18, 2006

frå livet.

Sundags morgon. Eg skal vera på toget heim om ein time. Eva Mari og eg ringer på døra hos våre felles svigerforeldre. Me stormar inn på kjøkkenet med ytterskorne på og 17.mai-flagg i hendene. Akkurat som me hadde håpa på, så sit svigerfar på kjøkkenet og et frokosten sin. Me svinger med flagga våre og syng for han: “Hurra for deg som fyller ditt år…” Det er svigerfar sin 86-årsdag, men dagen vart jo feira i går. Det vesle opptrinnet, som truleg var av høg klasse både song- og dansemessig, tenner eit lite lys i augene hans. Lyset rører ved noko inne i meg.

Torsdag kveld. Fiona sin høge kandelaber med levande lys skapar ei mjukt og sympatisk lyssetting. På bordet er det meir levande lys og på gangen ei kunstutstilling. Eg har sprunge ut og kjøpt ein bukett med oransje margerittar, purpurraude løvemunnar og gule kuleblomar som står på golvet. Skrivekurs-elevane mine kjem fram to og to og les eigne og andre sine tekstar. Innimellom er det musikk der dei og andre elevar frå kulturskulen spelar piano, tverrfløyte og fiolin. Det blir omtrent akkurat som eg hadde håpa og tenkt ut. Tida stansar opp litt og står der og funklar.

I dag møtte eg ei lærarskulevenninne heilt uventa på eit kjøpesenter. Eg fekk den varmaste klemmen som tenkjast kan. Ho fortalde om korleis ho hadde vore delvis sjukemeld heile hausten etter å ha forstrekt energien sin grundig i vår. Slik går det av og til med alt for flinke jenter, og eg veit at eg står i fare for å havna i same kategorien. Så mange fine damer det finst. Levande sterke damer med varme hjarte og bein i nasen. Bare det å møta henne var eit smilehol i dagen. Eg gav henne adressen til andedrakt, så nå vinkar eg i fall ho les dette. Ho har begrensa tid og må gå vidare. Etter nokre meter snur ho seg og ropar til meg over folkemengden. “Eg er glad i deg!” Ho ropte det til meg, og eg vart varm inne i meg av glede.

Aller kjæraste syster ligg på sofaen sin og grin av glede over at ho er frisk. I alle fall skal ho bli frisk. Akkurat nå er ho nyoperert med sting på langs frå navlen og ned og masse hormoner som skal falla på plass. Eg let varmen frå hendene mine spreia seg til dei stive akslene hennar og takkar Gud for at alt har gått bra.

Eg sit, halvvegs ligg på sofaen, i kjelleren saman med Sunniva og Vilde. Me ser på TV. Kjempesjansen. Utruleg musikalske ungdomar konkurrerer om å vinna ein pris. Ein seksten år gammal gut spelar klarinett med djupe smilehol i kinna slik at det svingar like inn i stova mi. Ein gut på tjue syng og spelar fiolin skiftesvis, eit musikkstykke han har laga og arrangert for fiolin og orkester, med ein tekst han sjølv har skrive. Denne guten boblar og over av energi og livsglede. Eg har alltid lete meg fascinera av musikalitet. Eg skulle gjerne hatt meir av det sjølv… Dei to trettenåringane er der saman med meg. Midt mellom barn og vaksne ein plass, men endå med barns tillit til verda. Eg ser barndomen deira gå mot siste kapittel og det er godt å framleis få bu i han i små glimt.

Og nå sit kjærasten min og eg på loftet med kvar vår datamasin. Eg har lova å henta Ingrid om ein time når ho er ferdig med jobben hos pizzabakaren.

Eg trur eg høyrer til eit mindretal som trivst med november månad. Eg likar å vera inne mørke kveldar med regn og vind piskande mot rutene. Og så var det det manuset, ja… Nå får eg koma meg ned og leita…

Heidi

From → Uncategorized

5 kommentarar
 1. borghild permalink

  høyrtes ut som eit koselig møte på handlesenteret!! så koselig 😉

 2. May Brit permalink

  Livet er så sterkt så sterkt!!!!! Og takk for du brukar dei varme hendene dine på meg!!!! Du betyr så uendelg mye for meg søss 🙂

 3. Heidi >:-) permalink

  Du for meg og, May Brit. Og du og betyr mykje for meg Borghild.

 4. May Brit permalink

  Ja Borghild for meg også – uendelig mye!!!

 5. Torhild permalink

  November er flott:) OG det er du og!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: