Gå til innhald

Mitt liv som passasjer…

april 13, 2008

På toget møtte eg ei dame frå Egypt. Ho baud på heimetørka druer. Dei var fem gonger så store som rosiner. Høfleg tok eg i mot to frå den store plastposen ho bar på. Då stakk ho sjølv hånda ned i posen og la to handfuller i fanget mitt. Ho likte å bu i Norge fordi nordmenn var så snille, sa ho.

På vegen heim kom det på ein mann som var langt i frå edru. Han hadde tydeleg eit ganske stort alkoholproblem og hadde litt av kvart i veska si. Han sette seg på setet ved sida av mitt. Snart lukta kupéen så sterkt av oppkast og andre kroppslukter at eg tok med meg veska for å sjå om eg fant ein rolegare plass å slå meg til. Det gjorde eg, og duppa av midt i boka eg hadde med meg.

Eg vakna av den same mannen stod over meg. Han lurte på kor den konduktøren var som hadde teke seg av bagasjen hans, for nå var han kasta av toget. Konduktøren kom og sa roleg til han at :“Ja nå hadde du ingenting å gå på, og det hadde du fått klar beskjed om…” Og eg kjende på kor trist det må vera å bli kasta av toget.

På toget var det ein annan nokså feststemd og høgrøysta gjeng, og konduktøren betrudde meg at tenåringar på femti var dei som det var aller vanskelegast å roa ned, og at han godt forstod at eg hadde funne meg ein rolegare plass

Frå min rolege og skjerma plass i den første vogna fekk eg lese ut
Torvald Tu biografien og halve Sigrid Undset biografien. Gje meg ei veke på toget og ein koffert full av bøker.

Nå er eg komen heim frå siste liturgigruppemøtet i Oslo. Det har vore fint å vera med, og i tillegg har det gitt meg nokså nøyaktig hundre og femti interessante timar på toget.

På veg heim sende Kari meg fylgjande kloke sitat av Margarethe Melin:
“Jeg tror på en kjærlighet som danser og synger uten tanke på nytte, og like selvfølgelig stanser opp hos den som lider og deler smerten.”

Den kjærleiken trur eg og på.

Heidi

From → Uncategorized

5 kommentarar
 1. May Brit permalink

  Den kjærleiken tror jeg også på. vidunderlig 🙂

 2. May Brit permalink

  huff – jeg fikk vondt av ham så måtte gå av. poor man – sender ham en engel

 3. Heidi: permalink

  Send han to du… 🙂

 4. Torhild permalink

  Velkomen heim att – og takk for liturgi-innsatsen:) Eg var på ein flott gudsteneste på Figgjo igår der tantebarnet ditt deltok – ho er flott!!!

 5. Heidi: permalink

  Visst er ho flott

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: