Gå til innhald

Ytst ved havet

mai 30, 2008

har me sett spor i sand…
Tidleg på kvelden reiste me ned for å sjå på instalasjonane. Det såg anleis ut i dag då alle sperresnorene var tekne vekk.

Veret var eventyrleg til å vera i mai månad. I dag var det varmt og vindstille. Sola glitra, og ungane bada i sjøen. At folk badar så tidleg på sommaren er ganske sensasjonelt, for me snakkar om det opne storhavet som vanlegvis er iskaldt sånn omtrent til første veka i august.

I går hadde eg ikkje sjanse til å sjå på annan kunst enn den me laga sjølv, så i dag måtte eg ta meg ein runde. Spesielt måtte eg beundra hestane til Marit og Geir Magnus som stod der med ranke metallnakkar og nokså reven pels av tova ull. Ullfillene slang rundt ståltrådskjellettet som vinterpelsen til ein moskusokse om våren.

Klokka halv åtte tende dei faklane rundt på runebokstavane og kvitkledde ungjenter dansa på sandkulene til musikk spelt av unge trommeslagarar og trompetistar frå kulturskulane i distriktet.

Det var ikkje plass til å parkera nede ved stranda, så me gjekk eit stykke langs nyslegne grasmarker med markblomar langs vegkanten. Vipene leitte etter mat, og måkane sklei over hovuda våre medan flokkar av gjess fløy lenger oppe på himmelen og lerka tirla så høgt ho kunne.

Hovedøen Social Club song gebrokkent norsk på cd-spelaren vår då me kjørde heim, og me song i lag med dei. “Når kanstanjene blåmstrer i Bygdåi allé m-m-m-m,
finst det ikke et mere bedårende sted, m-m-m-m-m-m”.
Me song høgt i lag med dei, medan eg lurte på om det var svaner eg såg fly over Orrevatnet.

Etterpå var me sosiale på ein kafé der me åt salat og dansa swing og salsa. Ute var det framleis lyst og varmt då kaéen stengde klokka elleve, og det lukta av natt og sommar.

Heidi

From → Uncategorized

4 kommentarar
 1. Leif permalink

  salsaen begynner å komme seg!

 2. Heidi: permalink

  Takk, min venn. Eg er redd det er langt fram sånn reint salsamessig, men det gjer vel ikkje så mykje i den store samanhangen. . .

 3. Torhild permalink

  Eg prøvde å sjå etter deg på tv når dei filma frå stranda….. elles gler eg meg til salsakurs/ oppvising i Spania…….

 4. Leif permalink

  Du kan bare glede deg, Torhild!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: