Gå til innhald

Harald og Heidi…

mars 15, 2009

“Harald gjer ting han ikkje kan,” – det var namnet på ein serie innslag i “Senkveld med Harald og Thomas,” for nokre år sidan…

Med ein viss fascinasjon såg eg Harald Rønneberg gjera dei mest halsbrekkande ting, som heilt tydeleg låg utanfor hans kompetranseområde. Til dømes sette han utfor Holmenkollbakken på hoppski…

Litt av denne kjensla hadde eg framfor helga. Dei fleste som kjenner meg skjønar straks at dette ikkje bokstaveleg talt dreier seg om å stå klar med hoppski i utforrennet i Kollen… For meg var det sterkt nok at eg hadde latt meg overtala til å bli meld på eit kurs i danseformen bachata i lag med kjærasten min. Han er for tida dansegalen, og meinte at dette var dansen for meg…

Torsdag kveld ville han entusiastisk visa meg ein filmsnutt frå internett, for at eg skulle sjå kva det gjekk i. Klippet var kanskje ikkje heilt pedagogisk rett for meg akkurat då, for eg observerte at dei to på filmen dansa utruleg tett med vibrerande hofteparti og beina fletta tett inn i einannan… Det gjorde det ikkje betre at eg fekk vita at kurset var inne på universitetet, slik at eg kunne rekna med at dei andre på kurset var på alder med mine eldste barn, og hadde lange smale veltrente dansekroppar…

Eg var veldig på nippet til å feiga ut, men lot meg overtala gjennom kjærasten min sin argumentasjon om at eg måtte våga å gjera ting eg ikkje var trygg på av og til. Alle menneske treng å kasta seg ut i ting dei er usikre på om dei taklar , meinte han. “Du må av å til tåle å være den som har på seg klovnelue,” argumenterte han poetisk nok… Før han sa at det var betre at eg ikkje blei med enn at eg stilde med alle piggar ute…

Utan tvil ville eit bachatakurs vera ein “klovnelue-arena” for meg… Eg kom så langt at eg faktisk gjekk og lo litt for meg sjølv med tanken på kva eg skulle til med. Eg tenkte at om ikkje anna så kunne mitt møte med bachata bli ein underhaldande tekst på andedrakt…

Etter den første danseøkta kunne eg oppsummera for meg sjølv at dette var jo slett ikkje så ille. Dansekavalerane var sympatiske med glimt i auget. Dei fleste var sånn bortimot nybegynnarar. Eg trur alle som ein var eldre enn Odd Christian, og eg er ikkje ein gong hundre prosent sikker på om eg var den nest eldste på kurset…

Musikken var fin, og eg var i nærleiken av å få det til…
Ein av mennene spurte om ikkje dette var ein dans som eigentleg skulle dansast endå tettare, og fekk då til svar at under trening haldt ein litt avstand. Dessutan fekk han beskjed om at å dansa veldig tett burde han aldri prøva seg på med damer han ikkje kjende og ikkje var trygg på opplevde det ok…

Kva er så bachata for dei uinnvidde? Eg trur dansen kjem frå Karibia eller noko slikt. Det minna meg om ein slags krysning av salsa og tango, og blir dansa med ein slags knekk i det eine kneet som gjer at hoftene i beste fall får ein litt roterande rytme. Eg hadde vel forsåvidt meir enn nok med å telja og prøva å passa på at føtene var der dei skulle… Og god trim var det, så nå kan eg unna meg å ta det litt med ro i dag etter to dagar på dansekurs…

Kva Harald følte etter at han hadde hoppa i Holmenkollen?
Eg kan jo ikkje vita det, men eg trur han var litt stolt av seg sjølv, og at han kjende trong til å le høgt. Om han hadde litt gongsperre i hoftepartiet er eg sjølvsagt heilt ute av stand til å uttala meg om…

Heidi

From → Uncategorized

3 kommentarar
 1. morsan permalink

  http://www.bachata.se/
  Här finns massor, det har varit på svensk TV när det var festival här

 2. Skylla permalink

  Modigt! Jag hade fegat ur. Latinostuket är inte min grej 🙂

 3. Heidi: permalink

  Ja, er fornøgd med at eg¨faktisk var der. Eg var inne på linken og såg, morsan. Har ikkje tru på at eg kjem på det nivået nokon gong… 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: