Gå til innhald

I alle nyansar av grønt

mai 13, 2012

har trea sprunge ut. Saman med dei kvite frukttrea og dei veldig rosa japanske kirsebærtrea, gjer det stort inntrykkpå eit menneske som heilt til ganske nyleg har levd med nakne svarte vintertre og gråbleike vårfargar. Eg er heime att etter ein fantastisk tur til Lyngdal/Farsund- området saman med kjærasten min og fire andre gode venner. Eg har til og med rukke å lesa etikk med Ingrid i tre timar etter at eg kom heim. Nå sit eg her med ein kosesjuk katt som ikkje har sett meg på to døgn og som insisterer på å dytta borti handleddet mitt med snuten sin for å få meg til å klappa i staden for å skriva, og dersom eg ikkje tek hintet,plasserer ho både ein og to potar på tastaturet mitt slik at eg må viska vekk og begynna setningen på ny.

Ute regnar det tungt og heftig, men i helga har me sett mykje sol. Me har ete nydeleg mat, hatt lange frokostar og middagar, gått fine turar og ført lnge samtalar. Heilt nydeleg har det vore, og frå tidlegare tiders spartanske turar med tilsaman ein stor flokk ungar på omtrent same alder, er me nå seks vaksne som hadde leigd oss ei hytte med hotellstandard der me ikkje trong å vaska ut etter oss. Meir bortskjemde er me ikkje enn at det kjendes som skikkeleg luksus.

I dag, etter å ha pakka bagasjen vår i bilane, drog me til Korshavn, ein skikkeleg sørlandsidyll med brygge, fiskebåtar og strandpromenade mellom små kvitmalte sørlandshus. Turen vart avslutta på brygga der eit tysk ektepar driv kafé, det er sikkert eit populært tiltak blant dei stire mengdane tyske mannfolk som er i området for å oppleva Norwegen kombinert med havfiske. Me sette oss ned der for ein siste prat og ein kopp kaffi før vegane våre skulle skiljast. Kaffi og nysteikte pannekaker med tre typar syltetøy smakte utruleg godt. Etterpå fekk me smaksprøvar av heimelaga tyske pølser, og reiste alle heim med pakkar med bratwurst og currywurst tilvirka på tysk maner i Korshavn. På veg heim høyrde me noveller av Marit Tusvik på radio lesne av Henriette Stensrud. Veldig fint. Nå bør det bli ein tidleg kveld før ei ny og intens veke.

Heidi

 

 

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: