Gå til innhald

Frifredag i september

september 28, 2012

De er deilig, og eg kjenner at eg trengde ein fridag nå. Eg har hatt ei deilig fredeleg tenkjestund ved kjøkkenbordet med diktbøker og bibel og skrivesaker og litt svart sterk kaffi saman med eit brennande lys. Så har eg bakt veldig grove scones med havreryn i staden for mjøl og kjenner meg etterkvart klar for livet som måtte koma. Laurdag for ei veke sidan var eg på loppemarknad i Bærum, som vanleg ende eg opp i rommet med alle bøkene, og sjølv om eg visste at eg ikkje kunne bera med meg alt for mykje, så plukka eg då med meg litt, mellom anna eit par diktbøker. Ei av dei vart den beste toglektyren på vegen heim. Det var ein svensk antologi med mange for meg ukjende og verkeleg fine dikt. Sidan hausten er som skapt for diktlesing, deler eg gjerne litt av det eg fann:

Du og eg og verda

Du och jag och världen

Fråga inte ven du är och vem jag är

och varför allting är.

Låt professorerna utreda,

de har betalt.

Ställ hushållsvågen på bordet

och låt verkligheten väga sig själv.

Sätt på dig kappan.

Släck ljuset i tamburen.

Stäng dörren.

Låt de döda balsamera de döda.

*

Här går vi nu.

Den som har de vita gummistövlarna

är du.

Den som har de svarta gummistövlerna

är jag.

Och rägnet som faller över oss båda

är regnet.

Werner Aspenström

Ha ein fin septemberdag.

Heidi

From → Natur, Poesi, veret

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: