Gå til innhald

Fjerde dag jul -2013

desember 28, 2013

image

Programmet har vore fullt av gilde ting. Først reiste eg og jentene til Stavanger i høljeregn. Eg kjøpte meg ny regnkåpe sidan tweedkåpe var veldig lite tingen i dag. Me åt deilig lunsj på Sting og vandra litt omkring i gater og butikker. Eg har det godt når eg er saman med døtrene mine og dei har det bra. Eg lurte på ein ting i dag. Eg møtte eit menneske eg ikkje kjenner, men det låg som ein aura rundt henne at ho ikkje hadde det godt.  Livet ville det slik at me var ganske nær einannan fleire gonger, og me veksla blikk eit par gonger. Eg trur ho såg at eg kjende at ho ikkje hadde det bra, og eg prøvde å seia noko oppmuntrande med blikket. Det eg lurte på var; Kva er det eigentleg OK å gjera i sånne situasjonar? Gje eit framand menneske ein klem fordi det plutseleg kjennest rett? Gje eit klapp på skulderen eller eit raskt strok over armen i det ein går forbi. Gå bort og seia nokre velvalde ord før ein forsvinn att? Handla som eg gjorde, prøva å seia noko med blikket og elles gjera som ein vanlegvis gjer når ein passerer ein ukjend? Reint bortsett frå at eg er sjeleglad for å sleppa å bruka uniform, så tenkjer eg at det av og til kunne vore ok å gå med frelsesarméuniform eller rundsnipp, for å symbolisera at ein bryr seg og er tilsnakkandes, liksom.

Etter byturen åt me salat og drakk kaffi heime hoa Laila og Olav, der me alltid blir varmt mottekne. Det øverste biletet er frå borddekorasjonen heime hos dei.

konsert Silje Sandanger

I kveld slo eg meg saman med ungdomen. Eg, SUnniva og Irene reiste på romjulskonsert i Nærbø kyrkje med Silje Sandangar og mange utruleg flinke musikarar som Sunniva og Irene kjende frå åra på Vågen. Det var veldig fint.

Dagens Ferlin:

Jag mötte

Jag mötte en syster i natten,
hennes ögon blänkte som gråt.
Genom smutsen, skränet och skratten,
mot gryningen följdes vi åt.

Det var väl en dröm allenast,
en dikt som strök mig förbi-
Jag glömde den nästan genast,
minns bara dens melodi.

Nils Ferlin

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: