Gå til innhald

Søtaste gjesten

februar 3, 2014

Svale februr 14

I dag har eg gleda meg heile dagen til å få besøk av vesle Svale. Sist eg såg han var han veldig mykje mindre, nå er han 2 1/2 månad gammal og ein aktiv og smilande baby. Ingenting er som å halda eit så lite menneske. Eg skulle gjerne hatt eit nyfødd barn alltid, men det er vel kanskje ein visdom i at det ikkje er slik det fungerer. Det var veldig koseleg å få besøk av han og Hilde som var heime på besøk i nabohuset.

Eg har leita i fleire dagar etter eventyr/ segn/ fablar med tilgjeving som motiv. Eg hadde bestemt meg for å ikkje finna det i bibelen, der veit eg det er mange slike forteljingar, etter lang og iherdig leiting har eg funne nokre, som eg vil bruka i morgon. Det blir spennande å sjå om det fenger barna. Eg er overraska over oppdaginga mi. Eg har aldri tenkt på det før, sjølv om eg i og for seg er utdanna eventyrforteljar og har lese og høyrt veldig mykje. I folkeeventyr og fablar får folk si «velfortente straff» i form av døden, rulling nedover bakkar i spikertønner, bli dradd mellom ville hestar eller djupe striper på ryggen strødde med salt… Det hender, som i Kvitebjørn Kong Valemon at ein må gjera noko heilt umogleg for å gjenoppretta tilliten etter at ein har gjort noko dumt, men blank tilgjeving er det lite av. Interessant.

Eg har til slutt funne nokre tekstar som kan brukast, eit maya-eventyr, eit afrikansk eventyr frå Sierra Leone og ein historie om ei kone som av vanvare jaga vekk katten sin og måtte ut og leita etter han. Sunniva kastar opp, stakkars ho har pådratt seg diverse i løpet av dei fire vekene ho har jobba i skule og SFO, etter kvart opparbeider ein eit utruleg immunforsvar, heldigvis. Eg blir aldri sjuk, kviskrar eg som eit mantra til meg sjølv, akkurat nå er eg bare litt trøytt…

Heidi

From → barn, Barna mine, Eventyr

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: