Gå til innhald

Dit hvor rosor aldrig dör

mars 5, 2015

bølge i vind

Nede ved havet fell tankane mine på plass. Der forstår eg kor lita eg er i den store samanhangen. Sjølv når havet er opprørd og bølgjene er brå og skummande, veit eg at bølgja bare er ein veldig liten del av det uendelege store havet. Det ligg der og finst til medan brenningane bryt og bølgjene rullar som hjarteslag i den store samanhangen.

For to dagar sidan skreiv eg på bloggen min at eg hadde ei farmor enn så lenge. I dag har eg det ikkje lenger. Ho gjekk i frå oss i går, ho sovna inn etter å ha vore alvorleg sjuk i litt over ei  veke. På laurdag reiste me inn til henne, og ho var vaken og klar i mykje større grad enn eg hadde forventa. Ho var så glad for å sjå meg, og me fekk snakka med kvarandre. Eg fekk halda ho i handa og møta det varme og smilande blikket hennar. Framleis svarde ho på ekte farmorvis då eg spurde om ho var trøytt: «Ka sko nå eg vara trøtte for, eg så har lege her i denne sengjå heile dagen?» Timane var heilage og eg hadde ikkje lyst til å reisa frå henne.

Det er mykje eg kunne ha lyst til å skriva, men eg skal ikkje gjera det i dag, i alle fall ikkje her. I dag skal det bare vera stille. Eg vil ikkje skriva noko som er feil eller forhasta. Tida kjem. Det einaste eg har lyst til å skriva er at eg håpar farfar kom og henta henne. Det er lenge sidan han for frå henne nå. Eg veit ingen som var så over alle grenser glad i mannen sin som farmor var. Det er eit fint minne å ha med seg.

Ho likte ikkje å bli fotogafert, og stivna ofte til framfor kameraet. For eit års tid sidan fekk oldebarn og fotograf Borghild knipsa eit par bilete som viser ei humoristisk og sterk dame høgt oppe i nittiåra. Eg trur fleire av oss fablar om å ha arva dei genene.

Foto: Borghild Ree Strand.

Kvil i fred, farmor. Eg har vore uendeleg glad i deg, og eg veit at mykje av det du var og stod for lever vidare i barn, barnebarn og tippoldebarn. Eg liker å tenkja at nå kan du vera i lag med farfar. Hels til han!

Heidi

From → døden, Farmor, sorg, våren

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: