Gå til innhald

Sitrande sommardagar

juli 9, 2015

image

 

Eg er så veldig glad i det romet i livet som heiter sommar. Slik trur eg det har vore alltid. Heldigvis er ikkje sol og varme det aller viktigaste sommarkriteriet for meg. Det kan sant å seia koma vel med i dette hjørnet av landet. Eg liker så godt sommarlyset, dei lyse kveldane og nettene og alle dei frodige fargane i naturen. Den største luksusen trur eg nesten er å kunna leggja seg til å sova ein gong utpå kvelden eller natta og vita at vekkjarklokka ikkje kjem til å ringa. Eg er rett og slett stor fan av eit liv utan vekkjarklokker. Eg liker og å ha framfor meg timar dagar og veker der eg ikkje anar kva som står på timeplanen, men kan møblera tida som eg vil. Denne sommarferien har så langt vore prega av det å feira bryllaup, men tida har vore romsleg likevel.

image

 

Fleire kveldar har me vore på ganske lange sykkelturar. Det gir ein ganske sterk opplevelse av både det å vera i live og å vera ute i naturen seint på kvelden når det er nesten mørkt ute og himmelen er full av solnedgang. Alle sommarluktene blir så tydelege om kveldane.

image

 

 

image

Me har hatt huset fullt av heimkomne ungar, bryllaupsgjester, hundar og kattar, og det har vore heilt vidunderleg. Me har hatt fine turar til Stavanger både før og etter feiringa. På måndag hadde me med oss Sunniva og Oscar og åt deilig lunsj på Sting. Det gjorde ikkje noko om det regna litt. Eg kjøpte meg ny blå badedrakt med kvite prikkar. Så vil det visa seg om eg får bruk for ho i sommar…

image

Bryllaupet vart veldig, veldig kjekt, og så langt eg kunne observera så var alle godt fornøgde. Det blir nesten som ei godt regissert forestilling som glir av seg sjølv i høgt tempo med mange følelsar, og så er det plutseleg over og blir ståande i minnet som eit fint dikt eller eit bilete du fornøgd og takknemleg kan henga på veggen din.

På sundagen var me trøytte og glade. Som ein ekstra bonus skein sola, så me kunne bruka dagen til ein bedageleg spasertur og kviling på terrassen. Om kvelden var dei i familien som kunne få det til med på grilling og kakeeting hos May Brit og Jensi på Figgen, kombinert med litt gebursdagsfeiring.

image

 

 

I eit kvart tradisjonelt vestlandsbryllaup er det eit kakebord ein gong utpå kvelden som heilt openbart ikkje kjem til å bli tomt. Me har hatt kaker i kjøleskapet heilt til nå, og heldigvis fått god hjelp til å eta dei. Før Halvard reiste tilbake til Oslo for å sommarjobba, så vart det og tid til ein skikkeleg komlemiddag til dei som hadde lyst på det.

image

 

Nå er heimen nesten tømt att. I natt var det bare Leif og meg og katten igjen i huset. I dag blir bestanden supplert med ein logrande overnattingsgjest som skal vera her eit par netter.

Nå skal eg bruka nokre dagar på ei diktsamling eg reknar med skal koma ut i haust. Eg har veldig mange tekstar å ta av, så nå er det utvelging og redigering som trengst. Eg blir litt svimmel av prosessen, det er vanskeleg arbeid samtidig som det er leik. Det gjeld å pusta roleg å halda tunga rett i munnen. Det mest fascinerande med kreativt arbeid av dette slaget er at ein ikkje heilt veit kor ein skal hen før ein er framme. Eg gler meg til å sjå kva det kjem til å bli denne gongen, og ikkje minst til at tekstane mine skal få fylgje av Leif sine fine fotografi.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: