Gå til innhald

Hundre tusen bøtter vatn.

august 21, 2004

Hundre tusen bøtter vatn, vert i skrivande stund slepte ned mot takvinduet mitt. Himmelen er ein einaste stor dusj, med eit eventyrleg trykk på vatnet.

Eg sit her på loftet mitt og skal skriva ein song. Ein viktig song er det, til opninga av ein skulpturpark i den vesle byen min. Det er eit bestillingsverk av ein song som skal syngast av fem hundre barn på opningsfesten. Det er ei merkeleg greie å ta slike oppdrag. Her er det snakk om å driva skinnhandel før ein har sett spor av bjørn.

Hent fram ein klovn med hatt og fiolin.
Finn styltene fram, send skråblikk ned på livet.
Om dagen er open, om han er trong,
om du snublar kvar einaste gong
så la gleda få plass i din song…

Eller noko slikt i refrenget, kanskje…
Eller det kan tenkjast det blir heilt annleis.
Parken skal i alle fall bli fin.

Om ein time opnar ei eg kjenner ei skulptur- utstilling i eit lokale eit stykke frå der eg bur. Eg hadde tenkt å sykla dit, men verken Helly Hansen eller H2O- regnklede kan halda stand mot desse mengdane med vatn i meir enn maksimalt eit kvarter. Kan ein koma søkkvåt til ein vernissage sjølv om det framleis er varmt sommarregn som høljar ned? Truleg ikkje…

Snart må eg skriva meir. Eg har lova komponisten eit førsteutkast på måndag. Godt at eg har ei roleg helg.
Men du all verda så mykje kreativt arbeid eg har teke på meg… Eg torer ikkje ein gong skrive ei liste her over alt det eg har lova å laga. Det er skummelt å seia ja til oppdrag før ein har fått sjanse til å laga produktet. Nokre gonger er eg ei modig kvinne. Eg trur, hjelp mi vantru.

Heidi

From → Uncategorized

One Comment
  1. Tintomara permalink

    Jag tycker du är väldigt modig! Det kommer säkert att bli en fin sång, och hur som helst kommer ungarna att vara så fina och gulliga att alla kommer att smälta om de så bara sjöng «Gubben Noak».

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: