Gå til innhald

Tredje lørdagen i advent.

desember 11, 2004

I går var dagen for julebordet på jobben,- og dagen for utbetaling av løn. Det siste var utruleg velkome, for på grunn av masse restskatt var det ein månad der dei finansielle utskeiingane måtte skjerast til beinet. Må eg bli femti før eg får råd til å handla julegåver før den tolvte desember?

I alle fall, med målet klart for augene, spurta eg til toget og reiste inn til byen for å handla. Første innkjøp var eit par skor på Design Forum som eg har ønska meg sidan i sommar… Det er dei dyraste skorne eg har hatt i mitt liv, men eg har jo tenkt i eit halvt år… Så fullt firsprang opp til UNO. Der kjøpte eg ny tredelt lilla kjole i viscose med limegrønt skjerf til. Eg fekk sms- kontakt med kjærasten min som jobbar inne i byen, og me møttest på Cult-kafé og delte ei skål salat med parmaskinke i beste Lady og Landstrykaren- stil. Romantisk!

Så skunda eg meg heim, dusja og fekk på dei nye kleda og småjogga til vorspielet hos Jan Ivar og Synneva. Jan Ivar hugsa replikken sin frå Extreme- make-over då han såg dei nye kleda mine og sukka ,“Oh, my God,- I cant belive it-” (Rett nok avtalt spel, men likevel…)

På bussen til festen kjende eg at stresset som har site brystmuskulatur, pust og strupe den siste veka, bare rett og slett slapp taket. Utruleg deilig. Me åt ribbe og pinnekjøt, og me dansa. Me dansa ein og ein, to og to, tre og tre og mange på rekkje. Me song, lo og gav einannan lange klemmar. Eg har dei beste kollegene i verda og skal aldri skifta jobb!

Då eg gjekk heim med Dagny og Elisabeth i rå desemberskodde hadde eg gnagsår på begge hælane, særleg på den venstre… Men dei nye skorne mine toler å venta-. Hadde det vore sommar hadde eg gått heim på sokkane eller på bare bein.

I dag har eg fått tid til å vera husmor. Eg har laga risbollar og deig til peparkaker og kakemenn. Nå steikjer kjærasten min pizza til oss og Ingrid og kjærasten hennar ler saman på sideromet. Eg har fiksa på dei småtinga konsulenten ville eg skulle kikka på på omsetjingane mine. Det er godt å leva.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: