Gå til innhald

Halda fast ei lita stund.

januar 8, 2005

Eg har ligge på magen i ei kald kjellarstove på ein utslått sovesofa mellom tiåringen min og elleveåringen min og sett TV. Me hadde lagt oss under dyner og tepper og krope tett inntil einannan for å halda varmen. Me såg på eit program om “stage-mums”,- amerikanske barn som skal gjera karriere med ambisiøse mødrer og fedrar eit steg bak… Desse hadde det som sitt livsprosjekt at ungane deira skulle bli berømte. What a crazy world…
Mine eigne ungar strekkjer seg og blir til store barn og tenåringar. Eg må passa på at eg har tid til å dansa i barndomen i lag med dei.

Eg elskar å kjenna varmen frå ungane mine tett inntil meg. Eg kjenner meg priviligert som framleis har dei rundt meg alle saman. Snart skal dei, ein etter ein fly ut i livet på eiga hand. Eg skal vera sterk og flink og sleppa taket…

I går var eg saman med ei nær venninne som kom seg uskadd frå Phuket. Små tilfeldige hendingar gjorde at ho var ti minutt frå flodbølga og ikkje midt i området som vart øydelagd. Det var godt å klemma henne og å få snakka med henne. Det vart seint i går, så energinivået i dag har vore lågare enn forventa. Eg hadde tenkt å pakka jula ut, men Ingrid si julekrybbe med brennande lys og juletreet med blå kuler og kvite englar står der framleis. Eg vil halda fast ei lita stund. Alt spring så fort forbi meg nå om dagen.

Heidi

From → Uncategorized

3 kommentarar
 1. Tintomara permalink

  Beträffande hur fort tiden går har jag ingen tröst att komma med. Det blir bara värre med åren…
  Mina ungar är ju utflugna sen länge, och just den där närkontakten när man läste för dem eller såg på något tillsammans, kan jag sakna än i dag.
  Men samtidigt är det väldigt skönt att till dagligdags ha så mycket mera tid för sig själv än man har som mamma med hemmavarande barn. Varje fas i livet har sina ljuspunkter, och jag skulle inte vilja tillbaka till det hektiska liv jag hade förr. Men om jag finge gå tillbaka i tiden en timme eller två ibland…

 2. Anne permalink

  Åh. Vad fint. 🙂

 3. Kesia permalink

  Ei eldre dame sa eingong til meg: Ta vare på denne tida medan ungane er små, det er ei flott tid, det er sjølve livet!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: