Gå til innhald

Her i Spania er det varmt…

juli 5, 2005

… veldig varmt, faktisk, og det er deilig. Eg er blitt heilt utruleg flink med flyturar, og er veldig glad for at det faktisk ser ut som at tung flyskrekk er eit tilbakelagt stadium for meg. Takk til alle gode krefter som har hjulpe meg ut av det.

Me bur utanfor ein liten by eit nydeleg murhus i klassisk spansk stil med fliser overalt, som svogaren min har bygd av restane av eit gammalt hus. Naboane er to eldre ugifte karar, ein storebror og ein lillebror. Den eine vatnar frukttrea, som det er store mengdar av rundt huset sidan det er ein gammal finca, ein fruktgard.

Dagen som gjekk, fekk Ingrid fletta fletter over heile hovudet. Ei rund og blid lita afrikansk kvinne sat og fletta folk ute i gata. Det er noko veldig moderleg med ein del afrikanske kvinner. Kanskje ikkje for ingenting at dei blir kalla Mama? Ho minde meg om Linda, som eg budde hos i Tanzania i fjor sommar, eit av dei varmaste og mest omsorgsfulle menneska eg har truffe.

Om kvelden viste det seg at kombinasjonen av stramme
fletter over heile hovudet kombinert med tropevarme, ikkje var det lettaste utgangspunktet for nattero. Dette i tillegg til at ho nok sakna god-guten med motorsykkel gjorde det at Ingrid ikkje fekk sova. Ho inviterte meg med til ei pratestund i staden, og sidan eg av natur er eit nattmenneske takka eg ja… Me sat ute til klokka to om natta og snakka saman. Det var heilt svart ute, men stjernene lyste og det var lys i husa rundt fincaen.

Fascinerande nok fekk me med oss den nattlige hundekonserten som eg hugsar dei haldt i Afrika, og ikkje minst i “101 dalmatinarar”. Hundane i vest starta, dei bjeffa mot hundane i aust som svarte dei. Snart bjeffa det hundar i alle himmelretningar. Glade bjeff blanda seg med klynking og uling. Ein einskild hund, snart her, snart der kjende for ei innlegg i debatten og det utvikla seg til eit gedigent bjeffekor. Bjeffinga la seg over det lydteppet som allereie fantest av sirissane si sarring. Ein gong kasta ein hest seg inn i konserten med to tydelege vrinsk, og ein hane blei inspirert til eit par hanegal, som vart heilt malplasserte reint tidsmessig.

Ingrid henta jus som me drakk saman av det einaste reine glaset, og ho fann epler og tobleronesjokolade, som me knaska i oss. Det er sikkert slike ting som dette me hugsar seinare sa ho, og me hadde ein av desse lange samtalane om lagnad, liv og lengt og om dette at ein faktisk blir glad i menneske og knytta til dei, utan at ein heilt veit at det skjer.

Halvard har solbrende aksler, og minibankane er midlertidig ute av drift. Familien min badar i havet rett her nede. Tida mi renn ut, og eg skal ned til dei.

Om nokon stussar over formuleringane mine kan det ha samanhang med at eg bevisst ikkje har brukt dei bokstavane som ikkje finst som ein del av spanske tastatur. Delvis fordi det ser uryddig ut, og delvis fordi det gjekk sport i det. Ha ein vakker sommardag heime i det svale Skandinavia.

Heidi

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Tintomara permalink

    Så skönt du har, det är dig väl unt! Och jag fattar inte hur du klarat att formulera en hel lång text utan åäö! Skickligt!

  2. Synneva permalink

    Voff! Eg sluttar meg til hundane og seier nyt livet!!!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: