Gå til innhald

Kroppar, hav og strand.

juli 11, 2005

Me har reist rundt og sett oss om, men i dag vart det stranda att. Eg har alltid vore veldig glad i bading. Det som har vore det store aberet sidan eg fekk eit barn i 1986 og tre til etterkvart, er at eg har blitt mindre og mindre konform med plagget badedrakt. Installasjonen bikini snakkar eg ikkje om ein gong… Det er noko med at bikiniar og badedrakter er laga for framheving av kroppsdelar som eg ikkje har noko stort behov for fokus på.

Eg har ingen problem med at runde kroppar kan vera vakre med klede og utan klede… Faktisk ser ein meir avkledd ut i bikini enn heilt naken, synest eg. Likevel, til naturist-strender har eg aldri trekt…

Badedrakta vart etter beste freudianske oppskrift verande att i skapet utan at eg oppdaga det. Jakta etter eit nytt strandantrekk begynte. Og lukkast. Eg oppdagar kvar gong eg roar meg ned i sanden ute ved havet at kroppar faktisk er heilt usansynleg mangfoldige. Dei fleste ville ikkje hatt ein sjanse til erobring av catwalken i badedrakta si. Og som Ingrid seier i ein del situasjonar: “¿So what?” (Her kunne eg ikkje dy meg for eit ekstra teikn slik dei gjer det her i Spania).

Og i dag var det herleg med bading. Eg har vore i vatnet med Halvard i timesvis. Havet var i ekstrem bevegelse i dag, brenningane braut hardt slik at me med jamne mellomrom vart kasta hardt bakover, og stundom heilt opp til stranda… Halvard er ein smule overmodig, og kan ikkje vera i vatnet utan tilsyn. Det passa meg i grunnen fint. Bruningsprosjektet mitt ville vel gått raskare om det finn stad oppe i solstolen, men eg gjentek mine eigne visdomsord: “So what?”

Ingrid og eg har eit lite friminutt her i ein nettkafé. Om fire minutt og seksten sekund har tida runne ut for oss, og me skal ut og erobra handlegatene i ein halvtime. Etter det er me viss hardt etterlengta… Skrivetrongen er stor. Kjem tilbake snart ein dag. 🙂

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: