Gå til innhald

I svevet.

august 29, 2005

Det er ikkje så rart ein kvir seg litt for å ta fatt på eit nytt arbeidsår. Etter lange dagar der eg har styrt dagane mine sjølv, er eg nå tilbake i den livsstilen der dei fleste timane i døgna mine er fulle av gjeremål og eigde av andre enn meg sjølv. Dei som har vore med på å starta opp eit skuleår, veit at det er ingen aktivitet for latsabbar. Tusen små tannhjul skal setjast i rørsle og gripa inn i ein annan til rett tid og på rett måte. Alle rom skal gjerast klare, timeplanane justerast, tusen praktiske ting skal ordnast og både elevar og eigne barn skal hentast inn frå feriemodus.

Overgangen var brå og brutal, men før ein veit ordet av det er ein i svevet att. For meg vart det ekstra hektisk i år, fordi eg på grunn forandringar me ikkje visste om i juni, har fått ein ny og stor oppgåve. Ein del av timane mine skal eg vera i lag med ein gut som er ny i landet vårt. Han kan ingen av mine språk, og eg skjøner absolutt ingenting av hans. Det er litt av ei utfordring, hjernen min jobbar på høg-gir med idear om korleis eg best skal få det til. Har nokon erfaringar tek eg i mot dei med glede.
Eg veit litt om å læra barn lesing og matematikk, men når ein ikkje har noko språk å formidla tankar og samtala på må ein velgja nye og ukjende vegar.

Lørdagen vart ein god dag. Endeleg kunne eg unna meg fri ein heil dag. Sola skein og det var augustluft ute, -slik luft de veit med stenk av sommar og streif av haust. Kjærasten min inviterte meg til ein tur i sentrum. Han sjølv var mogen for eit hårklipp, og i mellomtida brukte eg ein halvtime på å driva rundt på biblioteket og plukka med meg bøker til rein lystlesing.

På torget var det valkamp og storbandmusikk. Me gjekk hand i hand ned gata og traff kjende på kvart einaste gatehjørne. For ein gongs skuld gjekk me på kafé heilt aleine og sat og studerte livet. Kjærasten min fotograferte ballongselgjarar og syngande frelsessoldatar. Han fotograferte nye bygningar og han fotograferte parkerte hundar med plasterlapp på øyret. Då me kom heim var det kaffi, aviser og salat frå salatbaren. Etterpå la eg meg på sofaen med augene lukka og høyrde kjærleiksdikt frå ei CD-plate eg hadde lånt på biblioteket.

Halvard inviterte meg til å sjå film med han på TV: “Pippi Langstrømpe på dei sju hav. “ Den filmen såg eg på kino då eg var seks år i lag med nabojenta og far hennar… Eg hugsar at ein nabogut vart så redd av den scenen der Pippi styrer skuta i storm og syng om “Sjörövar-fabbe-farfars- far” at han måtte fylgjast gråtande ut. Me var nok litt mindre vane med sterke effektar då me var barn seint på sekstitalet…

Pippi har forresten halde seg godt, men den nyaste teiknefilmen om Pippi vart eg skuffa av då eg såg han i sist veke saman med andre klasse. Det er ikkje slik Pippi skal sjå ut. Ho var blitt for lite menneske og for mykje glatt superhelt. Eller kan det vera meg som ikkje toler at nokon tuklar med bardomen min?

Om kvelden hadde eg ingen andre planar enn å sjå fjernsyn og slappa av. Nokre dagar kan ingen festar i heile verda måla seg mot akkurat det.

Heidi

From → Uncategorized

3 kommentarar
 1. synneva permalink

  Heilt enig. Pippi må vera på spelefilm, slik ho var i barndommen! Eg såg og filmen saman med mine barn. Vidunderlige Pippi!
  Stor klem

 2. Heidi permalink

  Klem tilbake. Du toppar lista over folk eg har lyst til å besøkja.

 3. Tintomara permalink

  Håller med om att det blir fel när Pippi tecknas. Likaså tycker mina döttrar, det ska vara den «rikitiga» Pippi!
  -Visst är det jobbigt i början av det nya läsåret. Har tyvärr ingen erfarenhet av barn som kommit nyss til landet. Antar att man får arbeta med bilder och symboler?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: