Gå til innhald

Somme dagar

juli 12, 2006

kjem ein liksom ikkje heilt ut av innpakninga… Eg hadde store planar, men lite er blitt gjort. Eg kjenner at framleis er litt trøytt etter skuleåret som gjekk, sjølv om me nå er fleire veker inn i sommarferien…

I dag var dagen då ting gjekk litt på skråss. Først skulle eg ta ned ei flaske Ajax frå ei hylle for å vaska utav søppelbøtta på badet. Korken sat ikkje skikkeleg på, og Ajaxen rammla over meg slik at eg fekk det i håret og utover den nyvaska blusen rett før eg skulle ut. Eg laga god kyllingwok til middag, men svidde risen noko grundig. Så skulle eg baka valnøttbrød. Det undra meg at det hevde seg så dårleg, men så kom eg på at eg hadde gløymt å ha i gjæren. Merkeleg nok gjekk det fint å blanda gjær i deigen ein time etter at han var satt… Så brant Halvard seg på vaffeljernet og trakk handa så brått til seg at heile vaffelrøra havna utover golvet.

Eg fann ut at her var det bare å vakna: Etter at golvet var vaska og brødet var steikt, tok eg på regncapen min og stakk til skogs. Det er ein mest fotsid grøn cape, kjøpt på sportsbutikk og i den ser eg ut som ein blanding av ei hufse og ein hemul. Det regna og regna og regna og eg gjekk og gjekk. Det var herleg å vera ute. Eg måtte ta brillene av for det gjekk ikkje an å sjå gjennom dei. Snart var buksa klissvåt og skorne surkla og kalde regndropar rann innanfor capen mellom brysta og nedover magen. Det vart så mørkt på grunn av regnet at dei tende lysa i lysløypa. Det vart ganske trolsk inne i skogenspesielt sidan eg ser nokså dårleg utan briller. Dei mørke våte greinene risla med blada og reflekterte lyset på ein måte som var heilt annleis.

Etter ein time var det herleg å plukka av meg søkkvåte plagg og finna det nybakte brødet som var halvvegs opp-ete av resten av familien allereie: Nå skal eg leggja meg tidleg med gode bøker og i morgon skal eg mala dører og vinduskarmar. -Trur eg,

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: