Gå til innhald

Aviser og svart kaffi.

august 25, 2007

Det er den måten eg startar laurdagar på. Det er ein skikkeleg luksus-start på ein dag. I dag unna eg meg ein endå større luksus om eg skal vera brutalt ærleg. Eg vart liggande til langt utpå føremiddagen og lesa ut ei bok. “Ligge i grønne enger,” av Anne B Ragde. Denne siste boka i trilogien hennar har eg sett fram til å lesa.

Den første halvparten av boka vart eg ikkje spesielt imponert over, men svosj… Så var eg plutseleg hekta likevel, og bare måtte vita korleis det gjekk før eg kunne stå opp…

Og nå, ein del timar seinare er eg hekta på min eigen krevjande og boblande “roman”. Det ekte levande livet… Eg har lova meg sjølv ei todeling av tida, halvparten av dagen skriving, med hovudvekt på liturgi, og halvparten av tida veldig nødvendig rydding… Så skal eg prøva å gjera begge deler med like stor entusiasme.

På golvet i vaskekjellaren er det vått… Me prøver å finna ut korfor, men me er slike menneske som godt kan leva vidare som om det ikkje var vått der… Prøver bare å få vaska alle dei våte kleda slik at me får tørka opp. Fleisifra kilo reine klede ligg i diverse korger og baljer og venter på å bli bretta av venlege hender… Mesteparten av huset ventar framleis på å bli helgevaska. Eg er ikkje ferdig med det store ryddeprosjektet endå. Kjem tid kjem råd. Eg skal jo laga liturgi, jo… Og kjærasten min er på dansekurs og lærer å dansa salsa…

Det er framleis varmt og deilig og eg har plukka inn prestekrager frå hagen. Mørke skyer er i ferd med å overta den blå himmelen, så viss det begynner å regna må eg styrta ut for å få inn dei siste handkleda og dynetrekka frå klessnora.

I bakgrunnen kvitrar William, den signalgrøne unge undulathannen me kjøpte på onsdag. Sunniva har lenge hatt så veldig lyst på ein undulat…

Når sola vekkjer dagen
og vegane finn fram
når åkrane gulnar av moge korn.
Då har eg sett Herren.
Frå keltisk.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: