Gå til innhald

Mens eg ventar på ein fest.

september 1, 2007

Nå sit eg klar i den nye svarte kjolen min med raude skor og raudt hjarte rundt halsen. Om trettifem minutt skal eg møta klassen som eg var ein del av frå eg var sju til eg var seksten år.

Nå må bare kjærasten min skifta klede i ein rasande fart. Han kom inn døra akkurat nå, skal i ein femtiårsdag og skal setja meg av på vegen.

Visst har me hatt festar før. Sikkert fem i alle fall sidan me gjekk kvar til vårt for tretti år sidan. Ja, når eg tenkjer meg om må det rett og slett vera eit trettiårsjubileum eg skal på. Det har eg ikkje tenkt på før.

Og alle er blitt vaksne. Likevel kjem me nok til å kvila litt i dei gamle rollane frå me var seksten slik me alltid gjer utpå kvelden.

Eg var definitivt ikkje av dei kulaste, men det hadde eg i grunnen ikkje så veldig behov for heller… Då me gjekk ut av skulen var eg med i eit kristent ungdomskor og var sundagsskulelærar på si…

Det er lett å tru at folk er dei same som dei var for tretti år sidan, og kanskje dei til ei viss grad er det og. Me har opplevd mange mange timar barndom i lag, eg har heilt klare bilete av dei fleste korleis dei var då dei var sju. Eg ser for meg dei etterkvart tøffe gutane stå framme i det eine hjørnet der me stod ein og ein og to og to då me fekk “koma fram og synga for dei andre.” Eg trur eg må ha hatt ei lukkeleg skuletid, for eg hugsar veldig mykje frå alle åra. Som det barnet eg eingong var…

Heidi

From → Uncategorized

One Comment
  1. Tintomara permalink

    Hoppas du får rikitgt roligt!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: