Gå til innhald

Påskenatt:

mars 23, 2008

Eg er nettopp heimkomen frå påskenattsgudsteneste.
Dette året dryssa snøen over oss som melis medan me stod ute på kyrkjegarden med kvart vårt tende stearinlys og song: “Deg være ære, Herre over dødens makt. Evig skal døden være Kristus underlagt.”

Sunniva dansa i midtgangen i lag med dansegruppa si “More than dancers.” Eg hadde håpa å få med heile familien fordi eg synest det er så fint å få med slike opplevingar saman, men dette året vart det bare eg og Sunniva. Nokon var sjuke og nokon var trøytte og nokon
skulle ut på andre ting.

Ein time før gudstenesta begynte det å snø att. Eg vart litt skjelven fordi gradestokken låg og vippa mellom pluss ei og minus ei grad. Eg er ei stor pyse på glatt føre, og Sunniva hadde med seg to venninner som eg hadde lova å kjøra trygt heim sånn utpå natta.

Men eg kom meg både vel fram og vel tilbake. Det var fint å vera der. Nokre gonger ser eg det store i det ufullkomne og tenkjer at slik er livet og kjærleiken, og Guds menighet er jordens største under… Det er sterkt å sjå hundrevis av ungdomar stå i kø for å få nattverden med fokus på oppstandelsen og at livet skal sigra. – Og menneskeansikt blir så vakre i lyset frå stearinlys.

Først og sist i gudstenesta blir kyrkja mørklagd. Det store Kristuslyset gjev lys til alle dei små lysa som me har fått med oss inn i kyrkja. I dette flammande mjuke lyset syng me:

“Å bli hos meg nå er det aftentid
og mørket stiger,
dvel o Herre blid.
Når annen hjelp blir støv og duger ei,
du hjelpeløses hjelper bli hos meg.”

Før me ber lysa våre ut i det svarte mørkret og den kvite snøen.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: