Gå til innhald

Treminuttars tekst om sommar.

april 26, 2008

“Sommardagen luktar maling og nivea.

I ein kvit stige står ein mann med bare solbrende aksler. Han er onkelen min. Han har malekost i handa og eit spann med kvit maling.

På ein stol i hagen sit bestemor. Ho har kvite solbriller med gule glas og plukker solbær i eit spann. Mor heng opp kvite handlkle på tørkesnora, og morfar er i kjellaren og hentar raud brus. Dagen luktar nyslått gras og tjøre frå telefonstolpane.

Den andre onkelen min er elektrikar. Han kan klatra i telefonstolpar med telefonstolpesko. I hagen står eit trebord. Eit rundt trebord med hol i midten. I holet står ein stripete parasoll med spiss i enden som lagar eit nytt hol i grasplenen.”

I klassen min har me begynt med noko nytt. Eg skriv eit stikkord på tavla, og på klarsignal skal alle skriva om det temaet til alarmklokka ringer nøyaktig tre minutt seinare.
Etter at alarmen er gått er det ikkje lov til å skriva meir. Dette virkar faktisk ganske motiverande på alle som er med. Både barn og vaksne blir sitjande att med kjensla: Å nei, er det ikkje lov å skriva meir nå?

I kveld klarte eg ikkje dy meg. Eg måtte gje meg sjølv ein tre minuttars tekst her på andedrakt. Eg fann ut at eg skriv omtrent nøyaktig like fort på tastaturet som eg gjer med blyant. Det har eg faktisk lurt på om eg gjer…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: