Gå til innhald

Legg ut ein bit av livet mitt…

oktober 7, 2008

Det er dag to i ferien etter dmstr,- den mest sympatiske tidsrekninga. Det er jo så inn å prøva seg fram med ulike formlar for mogleg tidsrekning …

Eg har lova å leggja ut bilete av ei mykje omtala bunad.
Svoger Henrik er ein utruleg flink fotograf. Han har teke dette biletet av Sunniva på spranget inn i vaksen- livet:

Det er ikkje mogleg å sjå heile drakta, men biletet er flott.
Viss du brukar første del av linken får du sjå ei handfull fantastiske naturbilete frå same fotografen. Når eg har funne ut korleis eg gjer det, skal de få sjå eit bilete til.

Kjærasten min har lagt ut eit bilete av kjøkkenskapet vårt på flickr, og kommenterer at me ikkje har særleg mange like middagstallerknar. Då føler eg behov for å fortelja at me har veldig mange like koboltblå tallerknar frå Höganes, bare at det ikkje er dei me brukar til kvardags… Men eg har klart å styra mine impulsar…

At middagstallerknane, hovudsakleg frå Ikea, er i mange variantar, skuldast meir enn noko knusefrekvensen i heimen, som truleg er i øvre skikt av landsgjennomsnittet…

Når eg fortel dette, så er det litt fordi eg for tida prøver å observera mitt eige forhold til dei materielle tinga. Eg ynskjer å ha litt lause teltpluggar, og ikkje å vera alt for bunden til det eg eig, men sjølvsagt eig eg uhorveleg mykje…

På jentetur i Oslo snakka me om desse tinga, og eg påstod at eg trudde eg hadde relativt lause band til tinga mine, at det var andre ting som eigentleg betydde noko…

Parentes merka: Det seier ein person som ikkje har klart å skilja seg med dei gamle tynnslitne kjøkkengardina eg arva mange sett av så bestemor døydde. Eg har aldri hengt dei opp, men dei ligg fint bretta i ei pappøskje i ein overfylt kjellar saman med alle dagbøkene frå barndomen og ungdomen min, ein kjole frå eg var eitt år gammal, dei gamle dokkene frå eg var lita, og barneteikningar frå mine eigne barn.

Det seier ein person som fiskar barndomens gyngehestar opp frå kontainarar og som har hundre og femti einslege sokkar i ei skuff i tilfelle partnaren skulle dukka opp…

Eg innser at eg brukte for store ord på hotellromet i Oslo, då eg sa at eg hadde eit avslappa forhold til ting som vart knust. Ein møtte meg sjølv i døra så snart eg var heime.
Den fine skåla frå keramikkverkstaden til Jens og Karen som stod på bordet mitt med frukt i var ikkje der… Halvard og Sunniva hadde tulleslåst og skåla hadde knust… Ho hadde fint rutemønster i svart og okeroransje, og eg hadde fått ho av foreldra til den forrige klassen då dei gjekk ut av skulen. Eg vart oppriktig lei meg, men klarte å la vera å visa noko stort nummer av det…

Då eg var på Hebridane i 2003 fann eg ein fantastisk bokhandel på brygga på øya Mull. Der kjøpte eg fire skrivebøker med glansa og farga omslag. Ei blå, ei turkis, ei raud og ei lilla. Bøkene ville eg bruka til noko veldig fint som eg endå ikkje har funne ut kva er. Ein slags serie i fire fargar… I går såg eg at Sunniva hadde teke den blå boka i bruk som dagbok. Ho tenkte sikkert at bøker som hadde lege ubrukte på skrivebordet mitt i fem år, ikkje var av særleg stor verdi. Eg skal nemna for henne at det er fint ho spør først…

Nei, eg skal viss ikkje skryta av å ikkje vera bunden av ting. Og eg har jo alltid likt diktet til Halldis Moren Vesaas om “Dette å vera i livet”, der hovudpersonen er “bunden med sterke røter til menneske og til ting…” Men mennesket og tinga er noko eg har filosofert ein del over… Og det er ikkje lett å skilja mellom bagatellar og det som ikkje er det…

I går kveld vart eg slukt opp av spansk språk. Eg klarte ikkje lausriva meg før langt over midnatt… Nå skal eg ta meg tid til å fylla ein stripete hekle-elefant med fyllmasse.

Og då eg nevnte den blå boka for Sunniva akkurat nå, sa ho heilt oppriktig: “Men du gav meg jo lov til å ta den boka i sommar…” Gjorde eg det? Ja, eg gjorde kanskje det. Det må ha vore ein dag eg hadde ekstra lause band til mitt jordiske gods. Ok, Sunniva, då gjorde eg vel det, og då fortener du ei oppreisning her…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: