Gå til innhald

Elisa fyllte atten år

november 16, 2008

og hadde kome heim. Syster hadde kokt god suppe og inviterte familien til å feira i lag med dei. På kvar tallerken stod det eit telys og lyste for den som skulle sitja der. Eg er kanskje eit rart menneske, men eg liker
at novembermørket pakkar seg lunt og tett rundt oss. Eg liker å vera inne, og eg liker å tenna levande lys.

Eg liker morgonane i klasseromet med taklampa av og stearinlyset på og den gode kjensla av å unna oss sjølve å starta dagen med eit kapittel frå ei god bok. Dei siste vekene har eg lese boka “Oscar og den rosa damen,” for elevane mine. Ei vidunderleg bok for både barn og vaksne. I morgon har eg tenkt å starta på “I et speil i en gåte,” av Jostein Gaarder.

Far og eg har vore på tur til farmor. Ho var frisk og fornøgd og glad for å få besøk. Det venta oss sundagsmiddag med dessert då me kom, sjølv om det bare var fredag. Og far kjøpte pølse og kaffi til meg på båten. Det å ha ei frisk og sprek farmor på snart nittito år gjer at eg med jamne mellomrom kan dukka ned i barndomen som om han framleis eksisterte.

Veka som kjem har litt av kvart å by på, så det er på tide å vera eit flinkt og fornuftig B-menneske som trassar alle instinkt og går og legg seg før midnatt på tross av det meste.

Hasta luego.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: