Gå til innhald

Gran via.

februar 22, 2009

Me er komne oss vel til Madrid og er installerte der me skal bu dei første to nettene. Standarden er relativt enkel. Sunniva og eg skal dela ei seng som er nokså smal. Halvard og Leif har fått kvar si seng på det som eigentleg var barneværelset. Me fant ut at de var best slik…

Eg er heilt tett i begge øyrene etter flyturen. Eg håpar at det går over etterkvart, det føles som om dei er fulle av vatn, og medan me gjkk opp og ned med flyet høyrte eg både dunkelydar og plystrelydar der inne.

Vel framme i Madrid navigerte me oss til pensjonatet via metrosystemet. Det ser ut til å vera veldig godt ubygd. Før me kom heilt fram dit me skulle, oppdaga Sunniva at ho var blitt fråstolen lommeboka si. Hedigvis var det mindre enn fem euro oppi, og bankkortet hennar fekk me stengd me det same.

Halvard er bleik under fregnene, og seier han har vondt i hovudet og halsen. Me får håpa det går over til i morgon. Det har jo vore ein lang og intens reisedag. I ellevtida var me klare for ein tur ut på byen. Det er tydelegvis karnevalstid, me møtte både djevlar og folk i fangedrakt.

Langs hovudgata stod det fullt av lettkledde unge jenter. Først håpa eg dei bare var akkurat det, lettkledde, eller at dei i beste fall skulle på karneval. Men me måtte snart innsjå at dei nok var prostituerte. Dei fleste såg ut til å vera rundt tjue år, og kunne sjå ut til å vera austeuropeiske. Utruleg trist.

Me fant oss ein stad der me åt Centucky- fried-chicken til nattmat. Så vandra me tilbake til losjiet vårt. Verten tok det med godt humør at ungane hadde låst inne nøkkelen på romet.

Staden me bur på har sin sjarme. Gangen er å smal at det ikkje går an å gå forbi ein annan person der ute. På veggene heng det all slags rare og fargerike bilete samt gule, raude og grøne biletramer utan noko inni. Det som ser ut som mjuke lenestolar er laga av hard plast og dei nydelee orkideane i vasen er av silke.

Eg er spent på kva desse dagane har å by på. Me får prøva å finna akivitetar som passar til både tenåringar og dei som har fyllt førti.

Tintomara har rett i at eg forstår ein del spansk. Det er faktisk ganske oppløftande å oppdaga akkurat det… Eg får prøva å bruka språket- Snakka forresten spansk til ein servitør som svarte meg på engelsk av ein eller annan grunn. Etter tre timar på flyplassen i Frankfurt, er eg litt språkforvirra. Eg har snakka engelsk og tysk og spansk i salig blanding heile dagen. Nå trur eg me treng litt nattesøvn heile gjengen.

Buenas noches!

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: