Gå til innhald

La tourista.

februar 22, 2009

Eg vakna etter å ha drøymt om rista brød, og då eg vakna lukta det rista brød på heile pensjonatet. Det er små rom her og veldig lytt.

Frukosten som vart servert var sikkert veldig spansk: Te, kaffi, varm melk, mariakjeks, søte muffins og slike butterdeigskaker som på tysk blir kalla griseøyrer… I tillegg hadde dei cornflakes. Frukosten min vart ein kopp svart kaffi.

Me gjekk ut frå hotellet i halv ellevetida og ute var det sol. Me gjekk ned Gran via til Plaza del Sol. Ein del av dei prostituerte jentene frå i går var der endå. Det første ærendeet i dag vart å handla inn ein ny ladning papirlommetørklær. Eg ende opp med ein feminin variant som er lyslilla og lett parfymerte.

Gatelivet er mangfoldig og yrande. Noko som ser ut til å vera ein heller utakknemleg jobb er å stå på gata og selgja lodd. Dei står eller sit ute på gata og ca ein gong i minuttet ropar dei ut kva dei sel lodd for. Eg såg veldig mange av dei i dag, og såg ikkje eit einaste lodd bli seld. Skopussarar e det og mange av, den eine hadde bare ein arm. Den eine eg såg fekk skorne sine pussa likna på Greven av Monte Cristo. Han hadde sånn fornem bart under nasen og hadde på seg svart kappe. Kompisen hans som såg ut til å vera klipt ut frå den same gamle filmen, stod på sida av og røykte sigar.

Ein eldre herre med slips og elegant dress spelte elektrisk fiolin til ltt rocka musikk på metroen medan kona hans stod på sida av og heldt notene for han.

Ein annan relativt stilleståande geskjeft er å vera sølvmann, grønn mann eller ein annan vaiant av levande statue. Dei har me og sett i mange variantar i dag. Dei står de som eande statuer og lear seg bare ein sjeldan gong når nokon gjev dei pengar. Ein meir kreativ variant var ei dame utkledd og sminka som katt som sat i ei stor tønne og mjaua. Med mange minutts mellomrom opna tønna seg såpass mykje opp at me fekk eit glimt av kattedama.

Me har vore på sightseeing på taket av ein opn turistbuss med engelsk guiding og arier på høyretelefonane. Madrid ber preg av å ha vore ein veldig rik by. Eg har aldri sett maken til ekstragavant arkitektur, store slott, kunstferdig anlagde parkar og triumfbuar. Me har ete deilig middag i palmehagen ved den store jernbanestasonen der mammaskilpadder symde rundt i dammen med ungane sine på ryggskjellet. Nå ligg eg og ungane tett i tett under eit ullpledd på den smale dobbelsenga. Me spelar Tore Tang på Sunniva sin i-pod og har ein kvilepause før me skal ut att og oppleva meir. Det er kø for å bruka mini pc-en me har med oss. Nå har eg brukt opp tida mi og vel så det…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: