Gå til innhald

Att döda ett barn.

mars 4, 2009

Denne novella har eg leita meg fram til på nettet fordi eg vil bruka ho på skrivekurset i morgon. Me las novella då eg gjekk på ungdomsskulen, og eg har aldri gløymt ho etterpå. Så fast har teksten spikra seg i hovudet mitt at eg tur det er ein medverkande orsak til at eg aldri har likt å kjøra bil. Tenk om ein skulle koma til å kjøra på eit barn…

Tenk så fort det bare kunne skje, og tenk så forferdeleg å leva med tanken på at ein har gjort noko slikt.

Men heldigvis, dette er ei oppleving eg bare har hatt på det litterære planet og på fantasiplanet. Måtte det aldri skje verken meg eller nokon av dei som les dette i det verkelege livet.

For ei veke sidan kom me glade, fornøgde og veldig forkjøla heim frå Spania. Sidan då har eg laga eit manus av Roald Dahl si fargerike forteljing om Mathilda, starta innøvinga av “Blå” og halde fram med innøvinga av “Med hjartet i handa” og “Snedronninga”. Eg har pusla med klassen min, og nytt å vera saman med dei store barna mine, som har hatt vinterferie. Ingrid reiste på måndag og Odd Christian blir heime til over neste helg. Dessutan, og det er ei stor lettelse og glede kvar gong det skjer, hadde eg null hull hos tannlegen i går.

Eg har svara ja til å halda kurs på ein stor kulturskulekonferranse i september og skjelv litt med tanken på kva eg har sagt ja til, men det går vel bra får ein tru…

Eg kjem tilbake så snart ein av dagane er litt romslegare reint tidsmessig enn dei har vore den siste veka.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: