Gå til innhald

På plass i heimen att…

august 5, 2009

Og eg har vel etterkvart sånn ca klart å landa reint mentalt og. Flyturane gjekk veldig bra. Då me stod i kø for å sjekka inn i Alicante, tenkte eg tanken at : Det skal bli godt å få setja seg ned og slappa av på flyet. Det er ikkje verst tenkt av ein x-fly-vegrar.

Eg kjøpte med meg ei bok av Isabel Allende før me gjekk på flyet, og ho er så fin at eg heile tida lengtar etter å setja meg ned og lesa.

Sunniva reiste direkte frå flyplassen til Tenmisjonfestival på Åpta. Etter tre veker i Hellas og to hektiske veker i Spania var det nok litt både og å landa i eit norsk telt i temperaturar atskillig lågare enn dei me har levd i dei siste vekene, men Sunni er ei tøff jente, så det går vel bra.

Halvard og eg fekk haik heim med Inger, som henta Eirik og Karen. Me vart kjørte trygt til døra. Blomane blømde frodig i bedet framfor huset, og kattane venta på trappa.

I dag har eg sove lenge, og teke fatt på å vaska, rydda, ordna eit veldig kaotisk hus. Sant å seia har eg veldig mykje att endå. Ideelt sett burde ein vel sleppa å koma heim til den slags etter fire veker i utlendigheit, men på den andre sida så har eg vore velsigna med ei leiligheit som andre vaska for meg og mat som andre laga for meg i Spania, så nå er det vel kanskje min tur…

Me er utan bil, for vår er lånt vekk, så dagens lange utflukt vart ein tur til butikken for å få litt mat i huset. Eg fann fram regnjakken for første gong på veldig lenge, og då eg kom heim var eg så kald at eg tok på meg sokkar.

Norge er svalt og grønt og frodig. Det er fint her, men det var uvant med temperaturar på under 20 grader. Eg tok på meg ein ermelaus sommarkjole som eg har gjort den siste månaden, og vart gåande og halvfrysa. Halvard ynskte seg komler, så det har me hatt til middag, komler med pølser, smør, kålrabi og steikt bacon. Det smakte nydeleg. Eg hadde gløymt kor mett ein blir av slik mat.

Av alle ting ein kan finna på å bruka tid på ein travel dag, har eg i dag opna ein face-book- konto. Eg har halde stand i deg lengste, og trudde ikkje eg skulle inn dit, men plutseleg er eg der altså likevel…

Det har vore godt å ta det med ro og ikkje gjera så mykje. Eg kjenner det har vore godt å ta det med ro etter det intenst sosiale livet på Solgården. Eg lengtar litt tilbake, til varmen og menneska og barna eg hadde ansvar for. Kanskje kjem eg dit igjen.

Nå rekk eg kanskje å få støvsugt stova for store mengder kattehår og undulatfjør…

Heidi

From → Reiser

4 kommentarar
 1. Leif permalink

  høres godt ut med komle, men jeg tror kanskje det blir kinamat

 2. Leif permalink

  Nei, det ble visst tostada de tomate y cafe con leche i et lokale rett ved siden av skolen som både byr på wifi + cubansk salsaprofessor (i kveld)

 3. Heidi permalink

  wifi? Er det eg som er dum eller?

 4. Heidi permalink

  wifi? Er det eg som er dum eller?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: