Gå til innhald

Om friminutta i livet…

oktober 18, 2009

Dei er viktige om ein skal henga med i sitt eige liv. Det trengst at ein av og til kan sleppa taket i den stroppa ein held fast i der ein står på bussen og lener seg lett over i svingane. Ein av dei beste måtane å skaffa seg eit friminutt på er å hoppa på eit tog med minst mogleg i ryggsekken og vera sikra nokre dagar langt borte frå alt som burde vore gjort både her og der.

Det er herleg å driva rundt i byen, for eksempel i Oslo, i lag med nokon ein liker å vera i lag med. Det gjer heller ikkje noko om det er klart og vakkert haustver den dagen med knasande løv under skosålane. Så kan ein for eksempel møta Oscar som er blitt vaksen mann sidan sist. Han går der og er musikkstudent med gitaren på ryggen, sjølv om han har vond arm og ikkje har lov til å spela akkurat nå. Ein kan foreksempel gå på restaurant saman og ha god tid til å sitja og prata.

Etterpå kan ein kanskje reint tilfeldig stikka innom ein klesbutikk der ein pleide å handla mykje før, Prøva eit klesplagg og to fordi dei har så fin form og farge, og finna ut at dei er fine og at ein faktisk har råd til å kjøpa dei.

Sidan ein er på dei kantar kan ein gå for å sjå på haustutstillinga på kunstnerane sitt hus der ein mann heng i fallskjerm og dinglar frå eit tre utanfor. Så kan ein susa nyssgjerrig rundt, le høgt og la seg mildt provosera. Så kan ein la seg fortapa i ei utstilling av uferdige strikketøy og historiene rundt dei. Ein kan smila gjenkjennande og lura på om ein ikkje i grunnen ville ha stoff nok til ei lita privar haustutstilling i same sjangaren.

Så er det på tide å finna ut at litteraturhuset får venta til ein annan gong, for nå er det på tide å drikka kaffi på nasjonalteateret før den tidlege kveldsforestillinga. Det gjer ikkje noko at det er gatemusikantar på gata, og det gjer ikkje noko at kvedslyset kjem tidlegare og tidlegare.

Heidi

From → Reiser, Utstillingar

2 kommentarar
  1. Tintomara permalink

    Det låter skönt! 😉

  2. Heidi permalink

    Det var det og –

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: