Gå til innhald

Walking in a winterwonderland

desember 26, 2009

song Sunniva og venninnene improvisert fleirstemt i baksetet på mazdaen på sundag føremiddag då me skulle kjøra dei til teaterøving. Og winterwonderland var det verkeleg med halvvegs nedsnødde vegar og fykande snø. Eg var faktisk litt i tvil om me ville klara å få dei heim att frå nabobygda utpå kvelden eller om vegane ville vera heilt gjensnødde. Det same lurte dei ansvarlege leiarane på, så jentene vart permitterte tidlegare enn planlagd slik at alle skulle kunna koma seg heim før det vart heilt kaos.

Då me kjørde austover på lille julafta var me så heldige at snøkaoset låg bak oss og slo til på vegar me allereie hadde passert. Her på austlandet var det atskillig mindre snø enn heime då me ankom, men sidan då her det snødd masse her borte og, og Sunniva uttrykte nettopp bekymring for korvidt me ville snø inne her i det lånte huset, men det gjer me nok ikkje. Her inne med peiseld og kveldsmørke er det veldig vakkert å sjå ut på den fine kvite snøen som ligg tungt på tre og hus og vegar.

Ingrid valde å vera heime med Oddvar og butikkjobben, og me saknar henne litt, men elles så er det ganske fint å få tid i saman med ungane på denne måten. Vanlegvis lever me kvar våre liv og treffest ved nokre daglege treffpunkt, men nå er me saman heile tida. Det er fredeleg og fint. Eg har hatt det i overkant travelt, og det er deilig å ta det litt meir med ro.

I går drakk me føremiddagste med svigermor og svigerfar og hjalp dei å pynta juletreet. Det er fint med gammal julepynt. Gamle pappkuler med snøglitter på, slike som bestemor sa var frå krigen, fekk henga på saman med gamle flettekorger i glanspapir, fine glaskuler og trådglitter.  Det virker som om eg levde i gamle dagar når eg tenkjer på at eg og bestemor sat ved kjøkkenbordet hennar då eg var lita og brukte kveitemjølsklister til å lima hankar på fletta julekorger i glanspapir som morfar hadde sykla ut for å kjøpa til oss…

Om kvelden var storfamilien samla med masse god mat og til ære for Maria på seks år kom det ein julenisse med store solbriller og banka på verandadøra akkurat då onkel Joffe var ute eit ærend. I dag har me hatt sein frokost med juledagsgudsteneste på TV, og eg rakk å jobba litt med liturgiarbeid før me drog til «farmor og farfar igjen» der onkel Joffe dukka opp med fiskesuppe og blåbærkrem. Me var innom ein bensinstasjon og kjøpte to små sekker ved, og i kveld har me fyrt på peisen, robba kakemenn i boksane til Eva Mari og sett Slumdog Millionaire. Eg har lese ca halve boka til Jonas Gardell «Om Jesus», og finn ho interessant. Nå ser ungane på Ghostwhispers, trur eg skal sjå saman med dei før eg eventuelt avsluttar første juledag saman med Gardell. Ha ei framleis gledeleg jul, som eg har lært i ei bok om skikk og bruk er den rette frasa i juledagane. Før jul heiter det nemleg god jul… Og etikette er me vel nøye på vel… Det står på ein måte i stil til den boksen me fekk med paté de cerdos patas negras… Ein leverpostei frå viltgåande griser med svarte labbar som går i skogen og et hasselnøter som dett ned på bakken… Såpass må det vera…

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: