Gå til innhald

Medan Halvard spelar trekkspel

desember 28, 2009

sit eg her innetulla i eit teppe og jobbar med liturgi. Eg har fått eit lite oppdrag som går ut på å bearbeida eit par av dei liturgiske tekstane som har vore ute til høyring. Det er initeressant, men oppmerksomheitskrevjande arbeid som treng at eg tek fram perfeksjonisten i meg. Dei som er engstelege for at den perfeksjonisten ikkje finst kan eg beroliga med at det gjer han faktisk. I avgrensa område kan eg vera så perfeksjonistisk som bare det, og faktisk kosa meg med å vera det.

I går kjørte me heim frå austlandet med eit punktert framhjul som faktisk gjorde alt ein kan forlanga av eit framhjul etter at me hadde spraya ein sprayboks full av tettespray inn i det. Vidunderlege nye verden, tenk at øydelagde dekk kan reparerast med spray. Elles så var reisa strabasiøs nok, med tidvis glatte vegar, vintermørke, tåke og strekningar med snøføyke. Men heim i god behald kom me…

Farfaren hadde såpass tru på Halvard sine trekkspelgåver etter første samspeltimen at han rett og slett gav han imstrumentet i presang. Han meinte at han sjølv som snart-nitti-åring hadde nok med pianoet og alle fløytene. Me fekk på mysteriøst vis klart å pressa det inn i bilen, så nå har Halvard eit trekkspel og i instrumentstallen sin.

I dag morges, eh føremiddag for å vera pinleg nøyaktig, bakte eg kanelbollar medan han spelte julesongar på trekkspelet. Bassen har han ikkje funne ut av ennå, men det høyrdest ganske rått ut med Deilig er jorden og O helga natt utan bass og. C-en har han klart å finna. Resten av akkordane får han prøva å leita seg fram til.

Sidan det hastar litt med liturgiane, har eg ikkje rukke å pakka ut endå. Og ein liten tur ut på hålka for å få litt luft og trim hadde gjort seg det og… Nå får eg  ta ein siste runde med liturgi, og så får eg sjå kva eg rekk før Harry og Charles klokka kvart på ni. Juleferie er heilt nydeleg.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: