Gå til innhald

Sjette dagen i mai

mai 7, 2011

eg vakna med hovudverk innfor panna, noko som eg tilskreiv det ublide møtet med ei fallande eldfast form i dag. Det var derfor lett å seia ja til Ingrid som foreslo å begynna dagen med ein lang tur langs stranda, sjøluft er god medisin mot hovudverk, og saman med 500mg paracet så gjorde det susen. Det var nesten folketomt på stranda, og regnet kom ikkje før me var nesten tilbake til bilen. Så vart dei ei skriveøkt før me sette kursen opp til foreldra mine, for nå var det så lenge sidan sist me var der. Det vart blomkålsuppe og kaffi og meire til før me reiste heim att i regn.

Eit fat med fingermat til Synneva si feiring: camembert med spekeskinke og oliven, så fann me fram paraplyane og spaserte bort for å gratulera. Der var det mange hyggelege menneske, fint pynta stove og god mat. Vesle Hedvig i silkekjole og med alvevenger serverte gjestene jordbær. Det gjaldt bare å lukka augene og opna hendene så kom feen med godsakene.  Synneva er kjempeflink med å få feiringane sine til å bli veldig trivelege. Eg kjenner så mange utruleg flotte folk som fyller år nå i desse dagar. Det må vera noko med årstida.

I dag har det vore mykje kaldare i lufta enn på lenge, men den siste veka har trea nærast eksplodert i bjørkegrønt og bøkegrønt og lindegrønt og i alle fargar som høyrer fruktbløminga til, og nå luktar det både gras og bjørk ute. Då me gjekk heim att rundt midnatt var det plutseleg mildt og deilig ute igjen. Det er akkurat slike milde netter som plutseleg kjem som eg hugsar frå mai andre år og. Og hovudet gjer nesten ikkje vondt lenger. Og i gangen til Synneva står det to gjengløymte paraplyar, den eine er grøn med kvite prikkar, og den andre er regnbogefarga og kjøpt på gata i Roma.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: