Gå til innhald

Ein halvtime att av april

april 30, 2012

Eg har hatt fri og handla fire nye bukser fordi eg hadde slite hol i alle eg hadde. Eg har ikkje vore i kleshandlemodus på lenge, men i dag måtte det til. Så har eg kjøpt ein himmelblå topp med kvite prikkar som er ein forsmak på sommarhimmelen. Snart er det mai-månad, og eg har tenkt meg i gang med det store dokumentera-mai-månad-prosjektet med skriving kvar dag… Me får sjå koss det går.

På fredag feira eg 40-årsdagen til ein venn av meg. Me har kjend einannan i fjorten år, og på trass av aldersforskjell og mange andre forskjellar, så har eg mest alle desse åra rekna han som ein nær venn. Han fekk eit skikkeleg surprise-selskap, og eg trur det vart ei god oppleving når det første sjokket hadde lagt seg. Han har ei veldig søt kone som trakk i trådane og som hadde klart å halda det hemmeleg. Det slår meg nok ein gong med kor fort tid går, og korleis liv kryssar andre liv i tilsynelatande tilfeldige mønster. Menneske møter menneske, og slår følge med dei på vegen, kort eller langt. Eg er djupt fascinert av menneske og samspelet mellom menneske. Mange snakkar om det vonde og det med rette. Likevel synest eg me skal gje fokus på det gode og av og til, dette at menneske møtest, støtter einannan, tek vare på einannan og lærer av einannan. For det er på mange måtar mest av det gode. Ein burde la seg overraska og overrumpla over det gode, ikkje bare av og til, men dagleg. Av og til ser me oss blinde på kvardagslivet og gløymer å oppdaga at det goe finst.

Eg har drive kunstformidling og kost meg veldig med det. I dag har eg og Guri montert utstillinga på biblioteket her, og eg og Jan Ivar har funne fram kostyme til Roald Dahl- forestillinga i neste veke. Det vart og tid til ein hyggeleg lunsj med Signe som ikkje bur her lenger. Eg og Jan Ivar, Signe og Thorbjørg sat på den franske restauranten på biblioteket i ein time og halvanna og lo så tårene trilla av ting som hende før då Signe budde her.  Eg åt deilig salat med røykelaks, som eg kan anbefala til dei som måtte koma forbi.

Ein lærer stadig nye ting av å ha vaksne ungar, i alle fall får ein oppdatert det ein kan. I går jobba eg med teaterhistorie saman med Sunniva, før eg og ho fordjupa oss i europeisk historie frå mellomkrigstida fram til nå, noko ho hadde prøve i i dag. I kveld har eg og Ingrid sitte i tre timar og lese om gamle-testamentet. Ho studerer religion dette halvåret og skal snart ha ein stor eksamen. Sidan eg sjølv har studert religion, kjenner eg til det meste frå før, men det er ikkje alt eg hugsar like godt må eg innrømma. Der rare er at eg verkeleg kosar meg med å lesa historie til eksamenartium eller religion på universitetsnivå saman med ungane mine. Før jul las eg religionsvitenskap saman med Odd Christian, og det og var kjempespennande, sjølv om me begge gjekk oss litt vill i hinduismen og oppdaga at å få oversikt over alt som rører seg der må vera så godt som umogleg. I morgon er det ny fridag. Det blir smått med å svinga raude faner, er eg redd, men litt radiofeiring av arbeidardagen kan det vel bli. Elles så står skriving og meir religionslesing på timeplanen. Og så det å begynna på årets mai-blogg, då…  Nå luktar det nysteikt lågkarbobrød i heimen. Eg får gå og berga det ut av steikeomnen.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: