Gå til innhald

23.mai

mai 23, 2012

23.mai har alltid vore ein spesiell dag for meg, for det er rett og slett gebursdagen min. Eg hugsar utruleg mange fine forsommardagar med denne datoen, så eg trur det statistisk sett må vera ein av dei dagane med best verprognose på desse kantar av landet. Eg starta dagen litt for seint, for av ein eller annan grunn hadde eg kopla ut alarmen på mobilen. Eg brukar timar- funksjonen sidan alarmklokka ikkje virkar, og timaren er nok litt for lett å skru av. Uansett så vart eg vekt på ein svært behageleg måte ved at kjærasten min sat på sengekanten med ei skål jordbær til meg og med deilig kaffilukt frå kjøkkenet. Det fine med å forsova seg er at eg fekk tjue minutt lenger søvn enn planlagd, noko eg utan tvil kunne nyta godt av, det negative er at morgonen blir ganske hektisk, men eg rakk då det eg skulle bortsett frå at eg ikkje hadde tid til å leita etter tursekken som eg rett og slett ikkje fann i farten.

Eg rakk til og med å opna litt pakkar som låg klar på bordet. Ei fin bok eg hadde ønska meg frå kjærasten min, kort frå Ingrid og ein stilig heimesydd tunika frå Eva Mari. Det å kunna sykla til jobb i kort sommarbukse og korterma bluse i nydeleg sommarsol var heller ikkje den verste presangen å få. Helen hadde skrive gratulasjonshelsing på smartboarden i klasseromet, og elevane song for meg. Som svar på det terapautiske verset: «How, old are you now, how old are you now, how old are you noooow, how old are you now?,» fekk eg svara : «… I´m fiftyone years old noooow, and I am still young…»

Utedag med elevane i 25 graders varme var jo ein sann fornøyelse etter alle utedagane med skigenser under regntøyet. Eg vart oppringd på jobb med spørsmål frå svenska kyrkjan om dei fekk lov å bruka ei svensk omsetjing av det liturgiske laudames-leddet eg har skrive saman med Tore Aas, det tok eg og som eit hyggeleg lite handslag frå livet. Eg var innom butikken og henta skorne mine som var ferdig fiksa og ein annan butikk og kjøpte ein sommarbluse. Etter lang tids leiting etter den gamle blusen, fordi eg behaldt den nye på, så fann eg ut at eg hadde hengd han att i prøverommet. Det meste ordnar seg…

Så hadde eg middag på Thai-restaurant saman med kjarast, Sunniva og Odd Christian og fekk fleire gaver. Jammen kom det ikkje hyggeleg besøk om kvelden og, først Laila og så Gerd, med blomsterkrus, serviettar, duk og ein stor lavendel i korg. Me sat ute og drakk kaffi og åt bær og is og mørkaste typen sjokolade heilt til klokka var over ni, og det var nydeleg og varmt. Sunniva og venninnene reiste ut halv ti i shorts og korte sommarkjolar for å møta ein gjeng gutar, så me har lite å klaga på når det gjeld sommaren. Men at det plutseleg er lyse sommaren, nei, eg forstår ikkje heilt koss det kan ha gått til.-

Me har ein hyggeleg gjest for tida. Oscar skal bu hos oss mens Ingrid og Oddvar er i London ei lita veke. Kanskje på tide å få lagt han?
Heidi

3 kommentarar
 1. emma permalink

  Med panelflat mage må vi bare prise sumaren. Her er det varmt og godt også. Du kan sjå syrinen sprett ut. Skal på aftenvakt – må drikke fleire liter vatn.

 2. Tintomara permalink

  Så fin dag du fick! 😉

 3. heidi permalink

  Det er klart, Emma 🙂
  Ja, det gjorde eg verkeleg, Tintomara. 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: