Gå til innhald

Luke femten to tusen og to – Blå time og kånevarsel

desember 17, 2012
såra engel


Då eg og Ingrid sette oss på toget i går var det stille før stormen. Snøen fauk lett, og landskapet var reint og kvitt. Store delar av turen sat eg bare og såg ut fordi det var så utruleg vakkert ute. Då me kom sånn ca til Telemark vart verda lyseblå akkurat som i Blåfjell, og då måtte eg i alle fall sjå ut heilt til det var blitt mørkt. Joffe var snill og henta både oss og Sunniva på toget og så fekk me deilig spaghettimiddag rundt det store trebordet i stova deira. Det var fint å sjå Sunniva igjen og fint å sitja utover kvelden og prata om det som har skjedd og om linjene bakover i tid og familie.

Me såg på fjernsynet kor gale veret var heime og høyrde at alle som bur der var oppfordra til å ikkje gå ut viss dei ikkje absolutt måtte.
Me forstod at det kunne bli vanskeleg for Leif å koma seg austover, og ganske rett. I dag morges fekk eg melding om at togtraffikken var innstit og at toget hans ikkje gjekk. Me vart litt engstelege for om me skulle koma oss heim i morgon, viss me skulle bli verfaste ville det vera spesielt gale for Ingrid som skal heim og ha to eksamenar, men det ser ut til at veret normaliserer seg.Me fekk deilig frokost med valnøttbrød og vørterbrød, og så sette me oss på trikken til byen. Eg gjekk innom Gudrun Sjöden for å sjå om eg fann meg ein raud julekjole og jammen kom eg ikkje ut der i frå med to kjolar og ein jakke, så nå blir det nok jul i år og.Jungelboka på Det norske teateret var fantastisk, og etterpå åt me indisk mat på ein restaurant medan snøen dalte våt og tung over Oslo. Me kjenner at me er levande og at livet går vidare. Dessutan kjende me at livet er noko ein bør ta godt vare på. Om det er eit apropos til det eller ikkje veit eg ikkje heilt, men eg har då kjøpt mitt livs første par skobroddar… Framleis har eg ikkje prøvd dei på, men dei ligg i veska og det er kanskje «kånevarsel» godt nok…
Sjølv om eg altså veit om folk som er tjueåtte år yngre enn meg som kjøpte seg broddar alt i fjor. Namn skal eg halda tett om…

Heid

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: