Gå til innhald

Godt år to tusen og tretten!

januar 2, 2013

Nyttår

Romjula har gått alt for fort slik feriar har ein tendens til å gjera. I nyttårshelga hadde me ein firbeint nyttårsgjest ekstra i heimen, og på nyttårsaften var me på kjempekoseleg nyttårsfest hos Arne og Hilde med kalkunmiddag, og dette fantastiske kake og dessertbordet ein gong utpå natta etter at alle hadde klemt einannan og ønska alt godt for det komande året og skåla for framtida i sjampanje i forskjellige variantar med og utan alkohol. På første nyttårsdag vart gjesten henta, me åt meir av kransekaka og smelte smellbongbonfar før me putta dei siste ringane i fryseboksen. Nå er det slutt på det søte livet, og me går inn i heilage, allminnelege kvardagar med fornuftige aktiviteter og rimelege leggetider… Siste kvelden med Sunniva heime sat me tett saman i TV-sofaen og såg ein spelefilm og ein dokumentar. I dag reiste ho tilbake til skulen sin og er nå vel framme. Eg har hatt ein ganske lang planleggingsdag i kulturskulen og stranda i sofaen med hovudverk der eg sovna og tok att litt forsømt nattesøvn. I kveld har eg førebudd utstillinga «Utopi og fantasi,» ei arkitektutstilling eg skal rundt i sjetteklassane i kommunen med dei komande tre fredagane og ein enkelt torsdag. Så har ein landa midt i det vanlege livet att. Vegane var i dag glaserte med eit islag med regnvatn oppå. Eg tenkte på både brukne handledd og bein der eg stavra meg av garde til den første arbeidsdagen i året. Eg vil strekkja det så langt som til å seia at eg takka Gud for broddane under skorne som eg brukte for første gong. I dag fungerte dei. Me ser framtida lyst i møte, sjølv om den avlyste dommedagen nå er avløyst av nye rundar med svineinfluensa. Godt år alle saman. Måtte alle gode dører opne seg, og alle gode ting skje og skje.

nyttårsdag

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: