Skip to content

Snart på veg til Danmark

oktober 7, 2013

image

Eg vakna til lyden av handverkarar. Dei platene me bestilde til å ha over vasken og komfyren ein gong i august, kom av ulike grunnar først i dag. Dei viste seg å vera mykje meir intenst blå enn me hadde sett for oss… Det er dette med å læra at ein farge som ser akkurat passe ut på eit lite ark blir noko heilt anna over store flater. Me venner oss vel til det, eller så går det å skifta fargefolien…

Den eine brillestanga løsna og datt av, og eg oppdaga at eg mangla ei lita skrue. Servisen hos optikaren var upåklageleg. Dei hadde ikkje så små skruer, men sidan eg skulle ut og reisa seinare i dag, så skrudde dei ut skrua frå ei identisk innfatning og fiksa det gratis for meg. Eg blir så glad når nokon strekkjer seg litt lenger for å hjelpa. Eg var innom butikken i Stavanger med dei lilla støvlettane som rett og slett var for store. Eg prøvde å prakka dei på Ingrid, men til ingen nytte. Sidan dei var kjøpt på halv pris fekk eg ikkje pengane tilbake, men eg fekk ein tilgodelapp som må brukast innan eit år. Det er heilt greitt. Eg må bare hugsa kor han ligg, og hugsa å få brukt han.

Me har vore utan internett heilt til nå fordi nokon hadde sett på ein brann i ein eller annan fiberboks. Nettet forsvann i natt mellom eitt og to då eg sat og skreiv Kanskje det var like bra, for i dag har eg blitt nesten heilt ferdig med tredje utkast av diktsamlinga mi. Eg tek det med til Danmark og ser på det der. Og til eventuelle innbrotstjuavar: Det kjem til å vera folk i huset her heile tida medan me er borte. Folk og katt og kanskje til og med ein mops innimellom… Eg høyrer nemleg at nokon irriterar seg over at folk skriv det på internett når dei reiser på ferie…

Nei, nå må eg begynna å pakka, me skal kjøra om ein time, og så sant det let seg gjera kjem eg tilbake snart med reisebrev frå Danmark.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: