Gå til innhald

Og kjempa for ære og for makt…

februar 16, 2014

Høner på Hognestad

surt keramikktroll

Med dette småsure keramikktrollet laga av ein førsteklassing på Bryne, tek eg pulsen på nasjonalkjensla og veit ikkje om eg skal le eller grina. Helst det første, det trivst eg best med. Eg er så glad for at eg slepp å ha ein smørecontainar i hagen når eg skal ut på etappane mine, og eg er glad for at eg skal sleppa å liggja og smila tappert på den nasjonale grillen etterpå når folk og fedreland vil ha skriftemålet om kva som gjekk gale og korfor.

Og så er eg glad for at både franskmenn og russarar vart hoppande glade for å få bronse og sølv, for Petter Nordthug uttalte til fjernsynet etter løpet at i stafett er det bare gull som tel, sølv og bronse kan ein gå heim og hiva frå seg i postkassa medan ein bur seg på betre tider… Eg er sikker på at bronsemedaljen får det betre i Frankrike enn i Petter si postkasse.

Men eg er norsk nok til å ritja klar med kaffikoppen min og lett forhøya puls under etappane, det må eg skunda meg å forsvara meg med. Det er som i dei fleste konkurransar i livet at dei fleste tapar. I dag var det eit halvminutt mellom å gå til total fiasko og å figurera som nasjonal helt. At mange av oss knapt hadde nådd opp den første motbakken før resten av feltet var ferdig med dei fire etappane sine har lite med saka å gjera.

Få kan skriva om elende som Jakob Sande kan det, og med eit passande dikt vinkar eg farvel til Jakob Sande for denne gongen. – trur eg.

Eg merkar

Eg merkar kor alt går på skakke
og snart går vel alt i stå.
Er det meg eller verda å takke?
Det grundar eg ofte på.

Eg sit som eg sat i ein kjellar
smidd fast og til skinnet flådd.
lagd i selen av sleipe gesellar
som haustar der eg har sådd.

Det er vel ei villfaring vonleg,
men eg merkar det no som før
at med kvart lyt eg bere personleeg
andre si syndebør.

Og tvilen kjem jamt attende
kvar fong eg har retten sett:
Du har rett, men det kunne vel hende
andre kan og ha rett?

Nei hjarte, hald opp med å klage
som salig salmisten sa:
Det er du som er komen or lage,
-verda er visst så bra.

Jakob Sande

Heidi

From → idrett og OL, vinter

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: