Gå til innhald

Kraft til å fortsetja

februar 24, 2014

image

Eg fekk nettopp telefon frå ein journalist i Jærbladet som lurte på kva eg forbandt med livsglede, og kva som var mitt livsmotto. Systemet var slik at eg skulle svara spontant og som det står i elle-regla me brukte av og til då eg var lita. «Svar-nå-straks-uten-å-betenke-deg-sælig-mye-om?» Var det ikkje slik me sa det?

For ikkje å gå Jærbladet i næringa, så skal eg ikkje fortelja kva eg svarte, men stor filosofisk veltalenhet veit eg ikkje akkurat om det var. Det var nå artig likevel å få eit lite tankekors kasta i fanget heilt uventa ein måndag føremiddag i vinterferien. Det eg hadde tenkt å skriva her i dag er derimot gjennomtenkt, om enn av andre enn meg. Charles Ringma har skrive noko om bønn som eg kjende skapte veldig gjenklang inne i meg:

«Den som virkelig ber, står med hendene åpne mot verden.
Når vi ber, hører vi hører vi verdens rop, og håpet gjør at vi hører kallet til sosialt engasjement.

Følgelig fører ingen sann åndelighet til at vi fornekter verden. Det åndelige livet kaller oss ikke til å forkaste verden eller trekke oss unna vår neste. I stedet utruster det oss til innsats. Det holder oss oppe på den lange veien som ikke ser ut til å ha noen ende.

Forsøk på å møte verdens vedvarende nød vil ikke i seg selv gi oss kraft. Viljen til å gå inn i disse situasjonene, må finnes inne i osss. Når vi mer med hendene åpne mot verden, vil vi ikke bare se kva vi kan gjøre og dinne vilje til engasjement som koster. Vi vil også finn kraft til å fortsette når når tegnene til forandring er få.»

Dette er for meg sann utøving av kristendom… Og eg veit at det er milevis frå kva mange forventer av det dei trur er livsfjerne svermarar og i verste fall livsfornektande mørkemenn. Er det noko me treng som menneske så må det vera mot til å sjå og høyra, vilje til å gjera det gode, og mot og styrke til å halda fast på dette i tankar og handlingar…»

Charles Ringma

image

Heidi

One Comment
  1. Takk, takk for denne fine teksten! 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: