Gå til innhald

Trondheim sist i februar

februar 25, 2014

image«

Av ein eller annan grunn har eg alltid likt meg ekstra godt i denne byen, Kanskje fordi eg har opplevd veldig mykje fint dei fire gongene eg har vore her. På den eine sida av Pilegrimsgården ligg Nidarosdomen, og på den andre sida Nidelva med Bakklandet rett fram. Sjå så fint det er her.

image

Og faktisk så står kånå her og akkurat som på torget i Stavanger, bare at her kallar dei ho Goddagen, og påstår at ho har budd her på ekte. Alltid når eg ser kånå får eg ein slags snikande mistanke om at eg nesten liknar litt på henne. Ikkje det at ho ikkje virkar koseleg, men alligavel…

I dag har eg brukt store deler av dagen til å sitja på diverse kafear og skriva medan eg smugkikkar litt på folk. Det har vore veldig triveleg, og eg har faktisk fått skrive ganske mykje. Når det har gått ein times tid, synest eg det kanskje er på tide å flytta seg, og då tek eg meg eit par gater opp og ned før eg finn meg ein ny plass. Det låg inne i planen min å skriva litt i Nidarosdomen, men han viste seg å vera stengd på grunn av at dei driv og stemmer det nye orgelet, og som dama på museumsbutikken sa, då må det vera fullstendig stille rundt stemmarane. Den einaste sjansen me har til å koma inn er i morgon kveld, så då må eg ta meg ein tur. Men museumskafeen med utsikt over domkirkeplassen og veggen med alle relieffa funka heilt fint det og. Grøn kryddarte og antropsofisk plommejus med ingefær var og gode greier. Då dei stengde klokka tre, sette eg meg til og med ei stund i sola for å skriva.

image

Utanfor ein bruktbutikk like borte i gata, sit det to bamsar og ei dokke på ein stol. Bamsen til venstre er veldig lik elsklingsbamsen min frå eg var tre år. Eg vart reint sentimental av å sjå på han. Min bamse var kanskje like stor som den brune, men hadde same fargen som den gule bare at han ikkje hadde raude føter og hender. Eg meiner å hugsa at han avgjekk ved døden etter å ha blitt bada i ein søledam.

Etter end arbeidsdag møtte eg Leif i byen. Me åt brokkolipai på sjokoladepikene. Så gav me oss på vandring på Nedre Bakklandet, for både Borghild og Carl Petter hadde sagt at me måtte drikka kaffi på Dromedar kaffebar. Der fann me fram til chilikaffien du anbefalte, Borghild. Han smakte kjempegodt. Sidan me er ute i den store verda unna me oss eit gulrotkakestykke på deling og.

image

Og plutseleg var det mørke kvelden. Me er jo litt lenger nord enn vanleg, og fann ut via ein tabell at dagane her i Trondheim er ein time kortare enn dei er på Jæren i slutten av februar. Gatene på Nedre Bakklandet er som henta ut frå Skomakergata eller noko slikt. Det var mange koselege småbutikkar og kafear der. Eg må nok ta ein tur dit i morgon når det er lyst. Ein butikk heitte Den gamle kramboda, og såg ut som eg faktisk kan hugsa at veldig gamle butikkar såg ut på begynnelsen av sekstitalet. Bestemor kalte heile livetbutikkar for krambuer, så det er eit ord eg har eit forhold til.

image

Sånn såg det ut då me kikka inn av vinduet med ekte kjøpmannsdisk og gammeldagse bombomspann. Nå sit me her i eit felles oppholdsrom på Pilegrimsgården og skriv på kvar vår datamaskin. Det vart ei veldig kort natt sist me sov, så det blir sikkert ein relativt tidleg kveld. Kanskje me finn på eit eller anna spennande i morgon kveld? Eg gleder meg til å oppleva endå meir av byen.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: