Gå til innhald

Set meg på eit tog

mars 20, 2014

Og gje meg ein biografi. Då har eg det ganske så bra. Verre er det at lange blogginnlegg bare forsvinn før dei er publiserte. Borte med vinden så langt eg kan bedømma. Nå prøver eg igjen…

image

Eg har lese Oda Lasson sine memoarar frå barndomen og ungdomen, ei vakker bok frå svigerforeldra mine si bokhylle. Med spinatpai og yoghurt i kantina med norsk vår utan for vindauget hadde eg verkeleg ei «fredastund». Av og til er det litt stress å koma seg så langt som på toget, men visst er det verd det !

Etterpå har eg drukke te med påfyll og lese ei anna trist og vakker bok frå same hylla: «Gabrielle», ei veldig trist og veldig vakker skildring frå 1959 om det å mista eit barn i kreft. Ti år gamle Gabrielle er eit ekstraordinært barn, uvanleg intelligent, kreativ og lenken. Det foreldra og legane trudde var smittsom hepatitt, viste seg å vera langt framskriden leverkreft. Foreldra fekk vita det, men vart fortalde av legane at det var best for både Gabrielle, familien forøvrig og venneflokken at ingen av dei fekk vita om diagnose og prognose. Kanskje var det slik dei tenkte i 1959. Lilevel, boka var meir lys og vakker enn mørk og depressiv. Eg klarte å halda eit par tårer som ville fram sånn nokolunde i sjakk.

Kva eg skal i Oslo nå? Om ein halvtime hentar Eva Mari meg på toget. Eg gler meg til ein kveld og ein føremiddag saman med henne. Spesielt gleder eg meg til å helsa på den irske settervalpen deira. I morgon ettermiddag møter eg lærarakulevenninnene mine, noko eg og gler meg til. Me skal innlosjerande oss på det gamle ærverdige Diakonissehuset, og på lørdag skal me delta på seminaret «Salig er tørsten», der me først skal høyra på Magnus Malm og sidan gå på kurs i kristen meditasjon, for å seia det kort og populistisk. Eg trur det blir fint. Eg reknar med å skriva meir om dette etterkvart.

Nå er eg snart framme, og i beste fall får eg til å publisera dette før eg går av toget.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: