Gå til innhald

Oktoberføremiddag i Dalen

oktober 3, 2014

imageimage

Eg har oppdaga at det ikkje bare er hotellet som gjer Dalen verd eit besøk. På vegen min hit til biblioteket oppdaga eg at det faktisk er veldig fint her. Kanskje spesielt i dette spesielle lyset det blir i duskregn og med dei sterke gule, raude og oransje fargane som kviskrar haust.

image

Nå har eg funne meg eit arbeidsromet på biblioteket på kulturhuset, og sit og les i denne boka:

image

Dei er så fine diktarar begge to. Halldis og Tarjei er mellom dei absolutte favorittane mine. Eg får så lyst til å skriva sjølv når eg les tekstane deira, og det er akkurat det eg har tenkt å bruka resten av denne fine arbeidsdagen til.

Etter dei to innlegga mine frå «Blåtoneskalaen» er det overraskande mange som seier at dei kjenner seg att. Kjenna seg att i slikt? Så mange? Verda er i sanning ein rar plass. Det gjer at eg er glad for at eg skreiv det, for av og til er det slik at nokon må skriva.

Onsdagen vart ein dag med mange sterke inntrykk. Eg og Inger reiste på minnegudsteneste for fine Silje og son hennar på tre år som omkom i ei tragisk bilulykke i USA. Møtet med den store sorga og orda om Silje som hadde som sitt store livsprosjekt å spreia kjærleik og varme til alle menneske, ikkje minst til dei som strevde mest med å få livet til å henga i hop. Mannen hennar talte på amerikansk om prosjektet hennar å halda seg nær til kjærleiken og nær til Jesus. Av og til er livet så uforståeleg. Tidleg på kvelden reiste eg og fine Torill til Nærbøkyrkja for å halda musikk og lyrikkveld. Det er litt skummelt å stå framme under glasmaleria i ei nydeleg kyrkje med ein mikrofon og eit piano og ei bunke bøker og papir og vita at nå skal me losa ei samling frammøtte gjennom den næraste timen. Programmet vårt tok utgangspunkt i det eg har skrive ogomsett, og hadde tittelen «det heilage alminnelige livet. Mitt inntrykk var at det gjekk fint. Me fekk gode tilbakemeldingar, og songstemmen til Torill Lode Bøylestad rører ved noko inne i sjela mi.

Vel heime att var det pakking av koffert og siste ryddeinnspurt før golvslipinga, slik at me kunne reisa austover rett etter jobb i går. Eg var så trøytt at eg presterte å gløyma både tannkrem og deodorant, men slikt let seg kjøpa undervegs. Ha ei fin helg? Nå skal eg prøva å dikta litt.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: