Gå til innhald

Advent i november

november 21, 2014

image

I går var eg og Torhild ute og opptrådde saman. Me var på adventsamling på Høyland bedehus, eit arrangement dei har kvart år, og i år var dei tydelegvis tidleg ute. Det var eit lite koseleg bedehus mellom Bryne og Nærbø som eg ikkje heilt har visst om sjølv om det ligg nære vegen. Eg liker så godt å ha med Torhild slike gonger, me kjenner kvarandre så godt at samarbeidet går nesten av seg sjølv, og så er det veldig fint å vera to. Me prøver oss litt med kombinasjonar med song, piano og opplesing nesten oppå einannan i same sekvensen. Eg har lyst til å prøva det ut meir, og eg trur det kan bli ganske stilig etterkvart. Me prøvde oss på «Som når et barn kommer hjem om kvelden,» med opplesing og små sekvensar av song oppå melodien spelt på piano. Me hadde to sekvensar i lag, og i pausen vart det servert heimesteikte krotekaker, julebrød, smultringar, heimelaga riskrem, rød saus, ripsbærsaft og rød saus. Det er ikkje så ofte eg er på små bedehus lenger, og det dukka opp litt gode minner og flashbacks. Sidan det hadde namn av adventsamling, brukte me både adventsalmen og julesongen vår heilt til slutt. Eg har verken høyrt eller tenkt på julesongen på veldig lenge, og vart i grunnen overraska sjølv ved gjenhøyret. Eg trur eg har lagt han ut her for nokre år sidan, og kanskje dukkar han opp att på bloggen litt nærare jul. Dersom nokon treng ein «ny julesong», så har eg etterkvart fått notar til han i tillegg til teksten.

image

Sidan eg hadde lova for lenge sidan å lesa dikt på Høyland, så gjekk eg glipp av trekninga i den kommunale kunstklubben i går. Eg hadde vore nede og sett to gonger, og hadde gitt Elise ansvaret for å plukka ut bilete for meg. For å vera heilt sikker på at eg skulle få eit bilete eg hadde vald sjølv, så hadde eg laga ei nummerert liste frå ein til tjuesju. Eg var nemleg trekt til å velgja som nummer tjuesju av nokon-og-seksti. Overraskinga mi var derfor stor og overveldande då eg fekk melding om at eg hadde fått førstevalet mitt. Eg var rett og slett usikker på om eg hadde forstått sms-en rett. Førstevalet når tjueseks andre skal velgja først? Har eg verkeleg så sær smak? Førstevalet mitt var biletet over, det einaste biletet av Gunn Vottestad i lotteriet. Eg har ønska meg eit av husbileta hennar lenge, ikkje fordi eg er spesielt oppteken av kunstnarnamn, men fordi eg liker dei einslege, litt skakke, nordnorske husa hennar så godt. Eg har drøymt litt om å ta meg råd til å kjøpa eit av dei, men at eg skulle vinna det i går hadde eg ikkje drøymt om ein gong… Bileta i stova vår heng litt etter «ledig-spikar-prinsippet», men kanskje me ein vakker og energifylt dag står der med målband og drill for å foreta små skånsame omplasseringar…

image

Sjølv har eg vore på kreativ gruppe denne veka og malt akvarellar. Det var veldig kjekt. Så langt får eg på ingen måte til å mala slik eg ville likt å kunna mala, men ein kan jo kosa seg med ein aktivitet utan å vera spesielt flink. Akvarellmaling er det så lite organisering med å få sett i gang, at det burde la seg gjera å bare rett og slett gjera det av og til bare fordi det er koseleg.

image

image

Nå sit eg her og koser meg med det eg prøver å læra meg heiter clementinar og ikkje mandarinar. Godt smakar det i alle fall, og i går fekk eg som sagt ein forsmak på adventtida. Det kjennest framleis som om det er lenge til både jul og advent, eg lærer aldri kor fort tida går. Enn så lenge trivest eg i november. I kveld får eg besøk av gode venninner, og lurer litt på kva eg skal finna på å servera dei. Før eg kjem så langt skal eg skriva nokre timar til.

Ha ein fin fredag og ei god helg.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: